Telki Kupa: a csehek ellen nem ment a játék
U17 férfi   |   Mérkőzések   |   2016. augusztus. 01., 19:10
Telki Kupa: a csehek ellen nem ment a játék

A magyar U17-es válogatott kétgólos vereséggel folytatta szereplését a Telki Kupán.

Válogatottunk szombaton magabiztos győzelemmel kezdte meg szereplését a négycsapatos viadalon, 5-1-re diadalmaskodott a skótok ellen. A hétfői második fordulóban az a cseh válogatott volt a mieink ellenfele, amely szombaton 1-0-ra legyőzte a szerb együttest.

Szélesi Zoltán szövetségi edző a védelemben egy változást eszközölt az előző mérkőzéshez képest, a támadósorban viszont azoknak a játékosoknak adott lehetőséget kezdőként, akik a szombati összecsapáson a cserepadon kezdtek.

Az első percekben a magyar válogatott játszott labdabirtoklási fölényben, de a támadásaink elhaltak a cseh térfél közepén, a labdajáratások során nem sikerült réseket nyitni ellenfelünk védelmén. A csehek kevesebbet kezdeményeztek, viszont sokkal veszélyesebbek voltak támadásban, az első félidőben 5-6 akciójuk is ígéretes helyzettel zárult, és kétszer gólt is szereztek. A 11. percben védőink többször is felszabadíthattak volna a kapunk előtt, de nem tudták elrúgni a labdát, Vojtech Silhan pedig közelről a hálóba továbbított (0-1). A 19. percben egy labdavesztést követően indultak meg a kapunk felé a csehek, ezúttal Pavel Hezoucky volt a befejező ember, a jobbösszekötő helyéről lőtt a léc alá (0-2).

A folytatásban sem tudtuk feltörni az ellenfél védelmét, a mi kapunk előtt viszont többször is kialakult kecsegtető helyzet, így inkább mi örülhettünk, hogy nem változott az eredmény a szünetig.

Indokolt volt a négy csere a szünetben, a második játékrészre Tímári Normant, Győri Olivért, Bidzilya Antont és Csonka Andrást is pályára küldte Szélesi Zoltán. A második félidőt jobban kezdtük, de helyzetekig továbbra sem jutottunk el, míg a csehek két kontra végén is ziccert rontottak. Az utolsó 20 percben sikerült nyomás alá helyezni az ellenfél kapuját, de a 67. percben alakítottunk ki az első igazán nagy lehetőséget, ekkor Bencze Márk próbálkozását védte a csehek kapusa. Két perccel később Bidzilya Anton 20 méteres lövését ütötte ki vetődve a kapus, majd a hajrában Bidzilya lőtt 12 méterről a bal kapufa mellé. Játékosaink mindent megtettek a szépítő gól megszerzése érdekében, de a csehek kivédekezték az utolsó perceket, és 2-0-ra megnyerték a találkozót.

- A sorozatterhelés miatt frissítettünk a kezdőcsapaton, zömében azok a játékosok kaptak lehetőséget, akik az első mérkőzésen csereként léptek pályára - értékelt a mérkőzés után Szélesi Zoltán. - Az első félidőben bátortalanok voltunk, az ellenfél góljainál a tengelyben vesztettünk labdákat, vagyis olyan elvi hibákat vétettünk, amit nem lehet büntetlenül megtenni, és amelyek ilyen vereségekhez vezetnek. A szünetben sikerült változtatni, és a cserék is jót tettek a csapatjátékunknak. Feljavult a teljesítményünk, bátrabban játszottunk, ekkor már helyzeteink is voltak, sajnos nem sikerült egyet sem kihasználni közülük. Az utolsó harminc percben mutatott játékkal kellene kezdeni minden találkozót, de ehhez sokat kell dolgoznunk, és ki kell javítanunk a ma látott hibáinkat.

A másik hétfői mérkőzésen a skót válogatott 2-1-re nyert a szerbek ellen.

Magyarország-Csehország 0-2 (0-2)
Magyarország: Kovács Péter - Terbe Botond, Opavszky Balázs (Győri Olivér, 41.), Ujvárosi Ádám (Schön Szabolcs, 63.), Csóka Dániel - Szoboszlai Dominik, Lipóth András (Csonka András, 41.) - Csoboth Kevin (Bencze Márk, 57.), Kiss Tamás (Bidzilya Antona, 41.), Winkler András (Horváth Olivér, 57.) - Tóth Zoltán (Tímári Norman, 41.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Telki Kupa: Kevés volt a kétgólos előny a horvátok ellen
Telki Kupa: Kevés volt a kétgólos előny a horvátok ellen

U17-es válogatottunk az első félidőben kétgólos előnyt szerzett a horvátok ellen a Telki Kupa nyitónapján, de a vendégek a fordulás után ...

Döntetlent játszott az angolokkal az U17-es válogatott
Meccsbeszámoló
Vereség az írektől, búcsúztunk az Eb-től

U17-es válogatottunk az első félidőben kétgólos előnyt szerzett a horvátok ellen a Telki Kupa nyitónapján, de a vendégek a fordulás után ...