Kiütéses győzelem Skócia ellen a Telki Kupa nyitányán
U17 férfi   |   Mérkőzések   |   2016. július. 30., 20:06
Kiütéses győzelem Skócia ellen a Telki Kupa nyitányán

U17-es válogatottunk kemény, harcos meccsen szerezte meg a győzelmet Skócia korosztályos válogatottja ellen a több évtizedes múltra visszatekintő Telki Kupa első mérkőzésén.

Fülledt meleg, de borult idő várta a Szélesi Zoltán vezette U17-es válogatottat a Skócia elleni mérkőzésen. A hőség ellenére jó iramban kezdődött a találkozó, már az első percekben magához ragadta a kezdeményezést a magyar válogatott. A 9. percben egy szöglet után a skót kapufán csattant a labda, és az ismétlésből sem sikerült gólt szerezni. Hat perccel később Shiels ugrott ki egy jó indítással, de Ásványi kapus együtt élt a játékkal, és a térfél közepéig kiszaladva tisztázott a skót csatár elöl. A 18. percben Horváth Olivér adott be szépen a bal oldalról, a hosszún érkezett Bencze Márk, és közelről az üres kapuba vágta a labdát (1-0). A gól után kiegyenlített játékot láthatott a közönség, igazán nagy helyzetekig nem jutott el egyik csapat sem, így egygólos magyar előnnyel mentek szünetre a csapatok.

Szünetben nem változtatott Szélesi Zoltán szövetségi edző, és jól tette, hiszen az első támadásunkból megdupláztuk az előnyünket: ismét Horváth húzta meg a baloldalt, szépen centerezett, ahol Schön Szabolcs szép mozdulattal lőtte ki a hosszú sarkot (2-0). A 46. percben szép skót támadás végén Middleton lőtte el a labdát keresztben a kapu előtt. A skót helyzet ellenére lendületben maradt a keményen és harcosan játszó magyar csapat: előbb ismét Schön lőtt távolról, majd Timári veszélyeztetett jobbról, egy szép csel után.

 

 

Negyedóra után hármas cserére szánta el magát Szélesi Zoltán, pályára lépett Tóth, Lipóth és Csoboth is és ugyan velük is lendületben maradt válogatottunk, de nagy helyzetet ebben a periódusban nem tudtunk kialakítani. Sőt, a 62. percben egy szöglet utáni labdavesztésből kontrát indítottak a skótok, és Middleton révén szépíteni is tudtak (2-1). Öt perccel később a lökésért megítélt büntetőt Csoboth Kevin értékesítette, így ismét kétgólos előnybe kerültünk (3-1). A 76. percben Bidzilya Anton is betalált távolról (4-1), majd két perccel később Tóth lőtt a skót kapuba, ezzel beállítva az 5-1-es végeredményt.

- Az eredmény kimondottan szép, de nem szabad elbíznunk magunkat egy jól sikerült mérkőzés alapján - mondta a találkozó után Szélesi Zoltán szövetségi edző. - Sok pozitívumot lehetne kiemelni a meccsen, de voltak azért még hibáink is, amiket ki kell javítanunk a tétmérkőzésekig. Helyenként nagyszerűen játszottunk, szép akciókból szereztük a góljainkat, a játékosok betartották azokat az alapelveket, amiket kértem tőlük, és amelyeket az elmúlt két évben, Belvon Attila irányítása alatt elsajátítottak. Két nehéz mérkőzés vár ránk még a tornán, bízom benne, hogy a folytatás is hasonlóan alakul majd.

Magyarország-Skócia 5-1 (1-0)
Magyar U17-es válogatott: Ásványi Balázs – Győri Olivér, Csóka Dániel (Bidzilya Anton 65.), Opavszky Balázs, Terbe Botond – Csonka András (Lipóth András 55.), Szoboszlai Dominik – Horváth Olivér (Winkler András 65.), Schön Szabolcs (Kiss Tamás 70.), Bencze Márk (Csoboth Kevin 55.) – Timári Norman (Tóth Zoltán 55.)
Gól: Bencze (18.), Schön (42.), Csoboth (67.), Bidzilya (76.), Tóth (79.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Telki Kupa: Kevés volt a kétgólos előny a horvátok ellen
Telki Kupa: Kevés volt a kétgólos előny a horvátok ellen

U17-es válogatottunk az első félidőben kétgólos előnyt szerzett a horvátok ellen a Telki Kupa nyitónapján, de a vendégek a fordulás után ...

Döntetlent játszott az angolokkal az U17-es válogatott
Meccsbeszámoló
Vereség az írektől, búcsúztunk az Eb-től

U17-es válogatottunk az első félidőben kétgólos előnyt szerzett a horvátok ellen a Telki Kupa nyitónapján, de a vendégek a fordulás után ...