U17: Legyőzte Szlovákiát, tornagyőztes a magyar válogatott
U17 férfi   |   Csapat   |   2018. február. 12., 19:29
U17: Legyőzte Szlovákiát, tornagyőztes a magyar válogatott

A spanyolországi felkészülési tornán, a La Manga Kupán a Szélesi Zoltán vezette magyar férfi U17-es válogatott harmadik mérkőzésén 2–1-re legyőzte Szlovákia korosztályos legjobbjait, és ezzel Svédországot megelőzve megnyerte a tornát.

A Szélesi Zoltán vezette U17-es magyar férfi válogatott a spanyolországi La Manga Kupán vett részt február 8-12. között, az ellenfeleink sorrendben Svédország, Norvégia és Szlovákia voltak. 

Válogatottunk a közelgő elitkörös szereplésre készül: március 22-től hazai pályán Izrael, Szlovénia és Románia ellen lép pályára csapatunk. A csoportgyőztesek mellett a hét legjobb második helyezett biztosítja majd a helyét az angliai Európa-bajnokságon. 

Az elitkörös felkészülés fontos állomása a La Manga Kupa, melynek első mérkőzésén Svédország ellen játszott 1–1-es döntetlent a csapat, majd fordulatos meccsen 3–2-re verte Norvégiát

A harmadik kör előtt egyszerű volt a képlet: ha a magyar csapat legyőzi Szlovákiát, és a svédek nem tudnak győzni Norvégia ellen, akkor tornagyőztes a válogatottunk. 

Ennek megfelelően jól kezdte a mérkőzést Szélesi Zoltán csapata, megbecsülte a labdát, és szép passzkombinációkat mutatott be. A 11. percben a vezetést is sikerült megszerezni: 20 méterről, a balösszekötő helyéről végezhettünk el szabadrúgást, ám meglepő módon nem egy jobblábas lövés következett, hanem Nyári Patrik csavarta el ballal a labdát a sorfal mellett, ami a rövid sarokba csavarodott (1–0).

A szintén jól játszó szlovák válogatottat nem fogta meg a gól, a két kapu előtt felváltva estek a helyzetek, és végül ellenfelünknek sikerült egyenlíteni még a fordulás előtt egy jogos tizenegyest követően (1–1). 

Az elsőhöz hasonlóan a második félidőt is jól kezdte a csapatunk, amely visszavette a játék irányítását, és rendre odaért a szlovák kapu elé. A gólra mindössze a 49. percig kellett várni, ekkor Irimiás a jobb oldalról befelé cselezte magát, majd élesen, erőből középre/kapura lőtte a labdát, ami megpattant kissé, és így a hálóba került (2–1). 

A hátralévő időben Szlovákia előtt is adódtak gólszerzési lehetőségek, ám végül a magyar csapat kis szerencsével ugyan, de megőrizte az előnyét, és kiharcolta a győzelmet. 

Azt hiszem, a két győzelemmel és a döntetlennel meg lehetünk elégedve, veretlenül zártunk egy nívós tornát. Annak külön örülök, hogy a teljesítményünk folyamatosan javult még úgy is, hogy újító-fejlesztő szándékkal sokat kísérleteztünk, folyamatosan formáltuk a csapatjátékunkat, és kipróbáltunk több játékrendszert is. Belvon Attilával nemcsak a meccseket, de az edzéseket is folyamatosan elemeztük, minden hibából igyekeztünk tanulni, miközben a következő ellenfélre is készültünk. Több területen is előre tudtunk lépni, ugyanakkor természetesen vannak még hiányosságaink, van hova fejlődni. Örülök neki, hogy a torna során minden játékosnak lehetőséget tudtunk adni a bizonyításra, akadtak kellemes és kissé negatív meglepetések is, ezek a tapasztalatok hasznosak a szakmai stáb számára. A játékosok teljesítményét nemcsak az elemzésekkel, hanem konkrét mérésekkel is nyomon követtük, a stáb 0-24 tapasztalatokat, mérési eredményeket gyűjtött és elemzett. Ami a szlovákok elleni találkozót illeti, kiegyenlített meccset játszottunk, el kell ismerni, hogy a döntetlen talán reálisabb eredmény lett volna, Ásványi bravúrjai többször is segítettek a csapaton, de néha egy kis szerencse is kell a futballhoz, és mi sokat tettünk érte, hogy így legyen. Gratulálok a csapatnak és az egész stábnak a tornagyőzelemhez – értékelte a La Manga Kupát és a zárómérkőzést Szélesi Zoltán szövetségi edző. 

Magyarország–Szlovákia 2–1 (1–1)
Gól: Nyári (11.), Irimiás (49.) 

Magyarország: Ásványi Balázs – Lakatos Benjámin, Farkas Marcell, Nyári Patrik, Vida Kristóf – Csala Tibor (Csávás Bence 41.), Kovács Máté (Papp László 59.), Irimiás Gergő – Kapronczai Gergely (Kocsis Bence Máté 59.), Bukta Csaba (Papp Marcell 79.), Tóth-Gábor Kristóf (Varju Benedek 59.)

A torna eredményei:
Magyarország–Svédország 2–2
Norvégia–Szlovákia 1–3
Magyarország–Norvégia 3–2
Svédország–Szlovákia 3–1
Magyarország–Szlovákia 2–1
Svédország–Norvégia 0–4

A torna végeredménye

  1. Magyarország 7-5 7 pont 
  2. Svédország 5-7 4 pont
  3. Norvégia 7-4 3 pont
  4. Szlovákia 5-6 3 pont

A magyar válogatott kerete

Kapusok

Ásványi Balázs (PFLA)
Kiss Ágoston (Illés Akadémia)

Védők

Lakatos Benjámin (DVSC)
Varju Benedek (MTK)
Farkas Marcell (DVTK)
Nyári Patrik (Illés Akadémia)
Szűcs Kornél (DVTK)
Papp László (PFLA)
Vida Kristóf (FTC)

Középpályások

Irimiás Gergő (Budapest Honvéd) 
Csala Tibor (Csíkszereda)
Kocsis Bence Máté (PFLA)
Kovács Máté (MTK)
Csávás Bence (DVTK)
Kapronczai Gergely (MTK)

Támadók

Papp Marcell (FTC)
Márton Adrián (SPAL)
Bukta Csaba (DVSC)
Tóth-Gábor Kristóf (Illés Akadémia)
Beke Péter (HSV)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.