U17: Fordulatos meccsen vertük Norvégiát a La Manga Kupán
U17 férfi   |   Csapat   |   2018. február. 10., 20:29
U17: Fordulatos meccsen vertük Norvégiát a La Manga Kupán

A spanyolországi felkészülési tornán, a La Manga Kupán a Szélesi Zoltán vezette magyar férfi U17-es válogatott második mérkőzésén 3–2-re legyőzte Norvégia korosztályos legjobbjait, így a szlovákok elleni utolsó mérkőzésen a tornagyőzelem lesz a tét.

A Szélesi Zoltán vezette U17-es magyar férfi válogatott a spanyolországi La Manga Kupán vesz részt február 8-12. között, az ellenfeleink sorrendben Svédország, Norvégia és Szlovákia.

Válogatottunk a közelgő elitkörös szereplésre készül: március 22-től hazai pályán Izrael, Szlovénia és Románia ellen lép pályára csapatunk. A csoportgyőztesek mellett a hét legjobb második helyezett biztosítja majd a helyét az angliai Európa-bajnokságon. 

Az elitkörös felkészülés fontos állomása a La Manga Kupa, melynek első mérkőzésén Svédország ellen játszott 1–1-es döntetlent a csapat. 

A második fordulóban Norvégia várt a mieinkre. Szélesi Zoltán ezúttal 4-4-2-es felállásban küldte pályára a csapatot, az ellenfél viszont – a megszokottól eltérően – háromvédős rendszerben futballozott, ami a mérkőzés elején gondot is okozott a válogatottnak. Ennek ellenére összességében egyenlő erők küzdelme folyt a pályán, elsősorban a küzdelem dominált, nagy helyzetek egyik kapu előtt sem alakultak ki, így a szünetig nem is változott az eredmény (0–0).

A második félidő viszont gyors gólváltással indult. Kiss kapus lehúzott egy labdát, majd hosszú kirúgással támadásba dobta a csapatot. A labdát rosszul számította ki az ellenfél védelme, a labda átszállt a védők feje felett, Papp László pedig elpasszolta a kapus mellett (1–0). A középkezdés után azonban szinte azonnal egyenlített az ellenfél: egy jobb oldali akciót követően közelről sarkalt a kapuba a norvég támadó. (1–1). 

A második félidőre formációt váltó magyar csapat összeszedettebben futballozott, mint az elsőben, mégis az ellenfelünk szerzett gólt egy 16 méteres, kemény lövéssel, amiben Kiss bravúrral beleért ugyan, de már nem tudta kiütni a labdát a bal alsó sarokból. (1–2). 

A mérkőzés utolsó percei következtek, és a norvégok talán már magukénak érezték a három pontot, de egy sem lett belőle. A rendes játékidő utolsó percében előbb Tóth-Gábor Kristóf egyenlített egy 27 méteres szabadrúgásból: a balösszekötőből leadott lövés a rövid kapufáról pattant be (2–2), majd a magyar csapat kiharcolta a győzelmet is. 

A hosszabbításban szögletet rúghatott volna a magyar csapat, ám Papp Marcell lába begörcsölt, és úgy tűnt, le kell cserélni. A játékvezető azonban nem adott lehetőséget erre, Papp pedig – ha már így alakult – kihasználta a szöglet után kialakuló kavarodást, és közelről a hálóba vágta a győztes gólt (3–2). 

A svédek elleni mérkőzéshez képest számos helyen megváltozott a csapat. Egyrészt kétnaponta meccseket játszunk, fontos a terhelés-pihenés megtartása, emellett pedig szeretnék mindenkinek lehetőséget biztosítani, hogy megmutassa a tudását. A szakmai stáb számára fontos tapasztalatokat jelentenek ezek a meccsek, fel kell mérnünk, hol tartunk komoly ellenfelekkel szemben, kire lehet számítani éles helyzetekben is. Az ellenfelünk a mérkőzés elején kicsit meglepte a csapatot a háromvédős felállásával, ami szervezési gondokat okozott a játékosoknak, de tudtuk rendezni a sorokat, a félidőben pedig nemcsak posztokra cseréltünk, hanem Belvon Attilával közösen úgy döntöttünk, hogy mi is átállunk három védőre. Küzdelmes, hajtós meccsen vagyunk túl, le a kalappal a srácok előtt. Nemcsak azért, mert jó mentalitással, igazi csapatként küzdöttek, hanem azért is, mert remekül alkalmazkodtak a meccsen belüli váltásokhoz is. Ahogy korábban is mondtam: nem az eredmény, hanem a mutatott játék és a fejlődés a legfontosabb a számunkra, ennek ellenére persze jó lenne megnyerni a tornát, és fontos lenne a csapat számára is, hogy a kemény munka sikerekkel is párosuljon – értékelte a mérkőzést Szélesi Zoltán szövetségi edző.  

Magyarország–Norvégia 3–2 (0–0)
Gól: Papp L. (47.), Tóth-Gábor Kristóf (80.), Papp Marcell (80+1.) 

Magyarország: Kiss Ágoston – Lakatos Benjámin, Varju Benedek, Szűcs Kornél, Papp László (Vida Kristóf 67.) – Csala Tibor (Farkas Marcell 67.), Kocsis Bence Máté, Márton Adrián (Kovács Máté 41.), Papp Marcell (Nyári Patrik 80+1.) – Csávás Bence (Kapronczai Gergely 63.), Beke Péter (Tóth-Gábor Kristóf 41.)

A magyar válogatott utolsó mérkőzése:
2017. 02.12., Magyarország–Szlovákia 15.00

A torna eddigi eredményei:
Magyarország–Svédország 2–2
Norvégia–Szlovákia 1–3
Magyarország–Norvégia 3–2
Svédország–Szlovákia 3–1

A torna állása

  1. Svédország 5-3 4 pont 
  2. Magyarország 5-4 4 pont
  3. Szlovákia 4-4 3 pont
  4. Norvégia 3-6 0 pont

 

A magyar válogatott kerete

Kapusok

Ásványi Balázs (PFLA)
Kiss Ágoston (Illés Akadémia)

Védők

Lakatos Benjámin (DVSC)
Varju Benedek (MTK)
Farkas Marcell (DVTK)
Nyári Patrik (Illés Akadémia)
Szűcs Kornél (DVTK)
Papp László (PFLA)
Vida Kristóf (FTC)

Középpályások

Irimiás Gergő (Budapest Honvéd) 
Csala Tibor (Csíkszereda)
Kocsis Bence Máté (PFLA)
Kovács Máté (MTK)
Csávás Bence (DVTK)
Kapronczai Gergely (MTK)

Támadók

Papp Marcell (FTC)
Márton Adrián (SPAL)
Bukta Csaba (DVSC)
Tóth-Gábor Kristóf (Illés Akadémia)
Beke Péter (HSV)

 

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.