U17: Izland akár Portugáliánál is keményebb ellenfél lehet
U17 férfi   |   Csapat   |   2019. május. 06., 18:47
U17: Izland akár Portugáliánál is keményebb ellenfél lehet

U17-es válogatottunk kedden, magyar idő szerint 13.00 órakor játssza második mérkőzését az írországi Európa-bajnokságon, az ellenfél Izland lesz.

Preisinger Sándor csapata nagyszerűen kezdte az Eb-t, első mérkőzésén 1-0-ra legyőzte a portugálokat, amivel nagy lépést tett a csoportból való továbbjutás felé. A megszerzett három ponthoz azonban még gyűjteni kell néhányat a hátralévő két mérkőzésen ahhoz, hogy a csapat bejusson a legjobb nyolc közé. Kedden a csoportban szintén három ponttal álló Izland lesz a mieink ellenfele. Az izlandiak hat Eb-selejtezőjüket veretlenül vívták meg, az elitkörből a németeket is megelőzve jutottak ki az Európa-bajnokságra. Az írországi tornát is remekül kezdte a szigetországi együttes, 3-0-ás félidő után 3-2-re legyőzte az oroszokat. 

A magyar válogatott programjában a vasárnapi regenerációs nap után hétfőn már a keddi mérkőzés taktikája, valamint az izlandiak várható játéka került terítékre. Preisinger Sándor szövetségi edző felhívta játékosai figyelmét, hogy a következő mérkőzés a portugálok elleninél is nehezebb lehet, egy szívós, a párharcokban erős és nagyon hatékony csapat vár ránk kedden. Az izlandiak a szerzett gólok és a kaput eltaláló lövések számában is a legjobbak közé tartoztak a teljes európai mezőnyben az Eb-selejtezők során, több veszélyes támadójuk is van, mint például a korábbi Barcelona- és Chelsea-csatár Eidur Gudjohnsen fia, a centerposzton játszó és a Real Madridban pallérozódó Andri Gudjohnsen.

– Két nagyon nehéz mérkőzés vár még ránk a csoportban. Az izlandiak ellen akár nehezebb dolgunk is lehet, mint Portugália ellen volt. Más játékstílust képviselnek mint a portugálok, agresszívabbak, inkább a védekezés a hangsúlyos a játékukban, és abból próbálnak kontrázni – mondta az MLSZ TV-nek Kata Mihály, a magyar válogatott középpályása.

A magyar keretből minden játékos egészségesen várja az összecsapást, a szakmai stáb az eltiltását letöltő Horváth Milán játékára is számíthat a magyar idő szerint 13.00 órakor kezdődő összecsapáson.

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.