Bravúr az Eb-nyitányon: Legyőztük Portugáliát!
U17 férfi   |   Csapat   |   2019. május. 04., 21:59
Bravúr az Eb-nyitányon: Legyőztük Portugáliát!

A magyar U17-es férfi válogatott Kosznovszky Márk találatával 1-0-ra nyert a portugálok ellen az írországi Eb első játéknapján.

U17-es válogatottunk csoportunk favoritja, a portugál együttes ellen kezdte meg szereplését az írországi Európa-bajnokságon. Preisinger Sándor szövetségi edző a legutóbbi, belgák elleni elitkörös mérkőzéshez képest változtatott a hadrenden, valamint a kezdőbe jelölte mindkét olyan kerettagot (Ominger Gergőt és Bekker Rolandot), aki a legutóbbi tétmeccseken nem volt a csapatban, s csak az elitkör után tért vissza a válogatottba.

A portugálokkal tavaly szeptemberben, Lengyelországban játszott felkészülési mérkőzést a magyar csapat, akkor 0-0 lett a végeredmény, úgy, hogy mindkét csapatnak sok helyzete volt a győztes gólhoz.

Ezúttal a portugálok kezdték jobban a meccset, a magyar válogatott kissé megilletődötten futballozott, nagyon sok volt a pontatlanság a játékában. A legnagyobb portugál lehetőségek a mieink labdavesztéseiből alakultak ki, többször is hibáztunk a kapunk közvetlen előterében, amiből ellenfelünk azonnal helyzetbe került. 

Bő húsz perc után rendeztük a sorokat, és noha továbbra is a portugálok irányítottak, jóval labdabiztosabbá váltunk a saját térfelünkön, és a védekezésünk is feljavult. A portugál térfélen azonban hiányoztak azok a megoldások, amelyek közvetlen gólveszélyt jelenthettek volna az ellenfél kapujára, Kata Mihály és Zuigeber Ákos egy-egy lövését követően kellett figyelnie a portugál kapusnak – előbbi szögletre vágódott, utóbbi a keresztléc fölött hagyta el a pályát.

A fordulás után jóval bátrabban játszott a magyar válogatott, több veszélyes kontrát is vezettünk, miközben a védekezésünk is stabil maradt, a portugálok kevesebb lehetőséget tudtak kidolgozni, mint az első félidőben. Mindkét szakvezető cserékkel frissítette csapatát, nálunk Kosznovszky Márk és László Dávid állt be. A 73. percben egy bal oldali szöglet után Balogh csúsztatta meg a labdát, Zuigeber közvetlen közelről lőhetett volna, de nem tudott ráfordulni a kapura.

A 80. percben megszereztük a vezetést! Egy szépen felépített ellentámadás végén Kosznoszky kapott remek labdát Zuigebertől, majd a balösszekötő helyéről, 13 méterről ballal laposan a kapuba lőtt (1-0)!

A hátralévő időben a portugálok megpróbálták nyomás alatt tartani a kapunkat, de a védelmünk nagyszerűen állta a sarat, az ötperces hosszabbítás végéig megtartotta előnyét, és hatalmas bravúrt végrehajtva megnyerte a mérkőzést!

A csoport másik meccsén Izland 3-2-re legyőzte az oroszokat. A mieink kedden, magyar idő szerint 12.00 órakor Izlanddal mérkőznek meg.

– A mérkőzés elején volt némi zavar a fejekben, de nem ért bennünket meglepetésként ellenfelünk jó játéka, számítottunk arra, hogy a portugálok dominálni fognak labdabirtoklásban – értékelt a mérkőzés után Preisinger Sándor. – A szünetben taktikát váltottunk, mert az első félidőben középpályásaink nem tudtak megfelelően kisegíteni a szélekre, és a váltás után sikerült stabilizálni a játékunkat. Tudtuk, hogy lesznek kontralehetőségeink, ez be is jött, és az egyiket góllal tudtuk befejezni. Nagyszerű csapat a portugáloké, ezért ellenük ez a taktika vezetett eredményre, büszke vagyok a játékosokra, hogy megvalósították, amit elterveztünk. Hét tétmérkőzésünkből hatot kapott gól nélkül hoztunk le, ez nem véletlen, a folytatásban is hasonló hozzáállással kell futballoznunk.

Magyarország-Portugália 20190504
2019.05.4. (szombat)
Magyarország HUN
Magyarország
Portugália
Portugália POR

Magyarország
Magyarország
Preisinger Sándor
1
2
5
6
8
16
23
1
Samuel Soares
2
Tomás Esteves
3
Quaresma
4
Tomás Araújo
5
Rafael Brito
6
João Daniel
7
Sousa
9
Fábio Silva
10
Paulo Bernardo
11
Pedro Brazão
15
Famana Quizera
Magyarország-Portugália 20190504
Portugália
Emilio Peixe
Portugália
Cserék
Magyarország
Magyarország
3
Orosz Donát
87'
10
Kosznovszky Márk
66'
79'
81'
12
Megyeri Gábor
15
Dávid Zoltán
17
Molnár Rajmund
19
Kalmár Benedek
84'
86'
20
Szalay Szabolcs
21
László Dávid
66'
71'
71'
78'
Portugália
Portugália
8
Tiago Ribeiro
12
Diogo Almeida
13
Rodrigo Rêgo
14
Filipe Cruz
83'
90'
16
Bruno Tavares
61'
65'
75'
78'
84'
17
Henrique Pereira
62'
18
Tiago Tomás
84'
19
Gonçalo Batalha
20
Daniel Rodrigues
56'
 

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.