U17: A legjobbkor jött Kosznovszky első válogatott gólja
U17 férfi   |   Csapat   |   2019. május. 05., 19:16
U17: A legjobbkor jött Kosznovszky első válogatott gólja

Kosznovszky Márk csereként beállva döntötte el a portugálok elleni nyitómeccsünket az írországi U17-es Európa-bajnokságon, ez volt az első gólja válogatott mezben.

A magyar válogatott a visszafogottabb kezdés után azzal a játékkal győzte le a portugálokat, amelyre mindvégig készült a csoport favoritja ellen. A második félidőben a szervezett védekezésből történő labdaszerzések után sikerült néhány veszélyes kontrát vezetnünk, és az egyikből megszereztük a győztes találatot. A gól szerzője Kosznovszky Márk volt, aki a 66. percben lépett pályára és a 79. percben vette be a portugál kaput.

– Korábban még nem szereztem gólt a válogatottban, örülök, hogy egy ilyen fontos meccsen tudtam először betalálni – mondta a mérkőzést követően az mlsz.hu-nak az MTK középpályása. – A gólnál kipöcköltem a labdát a bal szélre Zuigebernek, beindultam, majd szépen kaptam vissza területbe, és máris lövőhelyzetbe kerültem. A kapus nagydarab volt, azonnal elém ugrott, láttam, hogy csak alatta van hely, ezért ott passzoltam el a labdát. A gól után nehéz pillanatokat éltünk át, minden percben a lefújást vártam, de nagyon jól védekeztünk, és megtartottuk az előnyt. Nagy erénye a csapatnak, hogy kapott gól nélkül tudjuk hozni a mérkőzéseket, most is ez jelentette a sikert. 

A mérkőzés fordulópontja a szünet volt, a portugál fölényt hozó első 45 perc utáni pihenőben sikerült rendezni a sorokat, és a játékosok is kezdték elhinni, hogy a győzelemre is lehet esély a csoportfavorit ellen.

– Kicsit belealudtunk a meccsbe, ezért az elején a portugálok fölénk tudtak kerekedni, de a félidő második felére némileg rendeztük a sorokat, a második játékrészre pedig sikerült még jobban felpörögnünk – így Kosznovszky. – A fordulás után átálltunk egy másik formációra, ez sokkal jobban feküdt a csapatnak, ekkor már azt a játékot hoztuk, amit elterveztünk. Amikor a második félidőben beálltam, úgy gondolkodtam, hogy szeretnék gólt szerezni, mert azt éreztem, hogy hiába játszanak fölényben a portugálok, megnyerhetjük a mérkőzést. 

A csoport másik mérkőzésén sem olyan eredmény született, amire a legtöbben számítottak, Izland az első félidőben három gólt szerezve 3-2-re legyőzte az esélyesebbnek tartott oroszokat. Egy forduló után a magyar válogatott a következő ellenféllel, Izlanddal áll a csoport élén.

– Nehéz meccsek várnak még ránk, és amire számítottunk, az be is következett, vagyis ebben a csoportban tényleg bármi megtörténhet. Még legalább egy győzelem kell a csoportból való továbbjutáshoz a hátralévő két találkozón. Most az a legfontosabb, hogy megnyerjük a soron következő összecsapást, és majd csak azután kezdhetünk el komolyan gondolkodni a kitűzött célunk elérésén, a világbajnokságra való kijutáson – tette hozzá az MTK középpályása.

A világbajnokságra öt csapat jut ki az Európa-bajnokságról, a négy elődöntős válogatotton kívül egy olyan csapat, amely a negyeddöntőben búcsúzik. A legjobb nyolc között kieső csapatok közül az a kettő játszhat majd az ötödik helyért, amely a csoportkörben a legjobb mérleggel rendelkezik. Ennek a helyosztónak a győztese lesz az ötödik válogatott, amely utazhat a szeptemberben kezdődő brazíliai vb-re.

A válogatott Eb-programja (magyar idő szerint):

Május 4., szombat:

Magyarország-Portugália 1-0 (0-0)

Május 7., kedd:

Izland-Magyarország, 13.00, Whitehall Stadium, Dublin

Május 10., péntek:

Oroszország-Magyarország, 18.00, Regional Sport Centre, Waterford (TV: M4 Sport)

A magyar válogatott hivatalos Eb-kerete:

Kapusok:

Hegyi Krisztián (West Ham)
Megyeri Gábor (Honvéd-MFA)

Védők:

Buna Gábor (Honvéd-MFA)
Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia)
Balogh Botond (MTK Budapest)
Orosz Donát (DVTK) 
Horváth Milán (Budapest Honvéd)
Dávid Zoltán (Békéscsaba)
Bekker Roland (Mönchengladbach)
 
Középpályások: 

Kata Mihály (MTK Budapest)
Major Sámuel (Salzburg)
Ominger Gergő (Puskás Akadémia) 
Kosznovszky Márk (MTK Budapest)

Támadók:

Molnár Rajmund (Honvéd-MFA)
Zuigeber Ákos (MTK Budapest)
Németh András (Genk)
Komáromi György (Puskás Akadémia)
László Dávid (Honvéd-MFA)
Szalay Szabolcs (Illés Akadémia)
Kalmár Benedek (Puskás Akadémia)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.