Egy lépésre céljától az U17-es válogatott
U17 férfi   |   Csapat   |   2019. május. 12., 22:28
Egy lépésre céljától az U17-es válogatott

A spanyol válogatott ellen lép pályára férfi U17-es válogatottunk az írországi Európa-bajnokság negyeddöntőjében a dublini UCD Bowl-stadionban, hétfőn, magyar idő szerint 20.00 órakor.

U17-es válogatottunk eddig minden várakozást felülmúlva szerepel az írországi Európa-bajnokságon: három mérkőzés után hibátlan a teljesítménye a tornán. A bravúros szereplés csoportelsőséget jelentett Preisinger Sándor együttese számára, de a kitűzött cél, vagyis a világbajnoki részvétel eléréséhez még legalább egy újabb bravúrra szükség lesz. 

Hajrágóllal vertük az oroszokat is - hibátlanul Eb-negyeddöntős az U17-es válogatott

Hajrágóllal vertük az oroszokat is - hibátlanul Eb-negyeddöntős az U17-es válogatott

Férfi U17-es válogatottunk az oroszok ellen játszotta le utolsó Eb-csoportmérkőzését az írországi Európa-bajnokságon. Csapatunk hátrányból felállva legyőzte az oroszokat is, így hibátlan mérleggel, 9 ponttal jutott a negyeddöntőbe, ahol a spanyolok ellen lép pályára hétfőn.

Tovább

A brazíliai világbajnokságra az Eb első öt helyezettje utazhat el ősszel, vagyis a negyeddöntők győztesei kivétel nélkül kvalifikálják magukat, és még a vesztesek közül is ott lehet egy csapat. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a mieink túljutnak a D csoportból érkező spanyolokon, a világbajnoki részvétel is biztossá válik.

Csakhogy a spanyolok a torna egyik favoritjaként érkeztek Írországba, eddig mindössze egyetlen rivális ellen nem gyűjtötték be a három pontot a teljes sorozatban: a hat selejtező mindegyikét megnyerték, majd az Eb első két csoportmeccsén is hibátlanok maradtak (az osztrákokat 3–0-ra, a németeket 1–0-ra verték), sőt, az említett összesen nyolc mérkőzésen egyetlen gólt sem kaptak. A csoportból való továbbjutás kivívását követően azonban az olaszok ellen – a kulcsjátékosokat pihentetve – 4–1-es vereséget szenvedtek, így a második helyen jutottak a negyeddöntőbe.

– Egy lépésre vagyunk a célunk elérésétől, de ez lesz az eddigi legnehezebb feladat az egész Eb-sorozatban. A spanyol válogatott hasonló stílust képvisel, mint a portugál, csak erősebb kiadásban. Az eddig látottak alapján egyénileg és csapat szinten egyaránt jobbak a portugáloknál, négy-öt olyan labdarúgójuk is van, aki kiemelkedik az európai mezőnyből. A spanyol csapatokra jellemző gyors, pontos, sok passzos játék jellemzi őket, ez ellen csakis fegyelmezett, hibáktól mentes teljesítménnyel lehet esélyünk. Megvan a stratégiánk a mérkőzésre, bízom a játékosaimban és abban, hogy az eltervezett játékunk működni fog a pályán – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Preisinger Sándor.

A mieink programjában szombaton még a regeneráció kapott főszerepet, vasárnap viszont már a spanyolok elleni taktikát gyakorolta a csapat. Preisinger Sándor minden kerettagra számíthat, sem sérülés, sem eltiltás nem nehezíti a csapat összeállítását.

Negyeddöntő: 

Május 13., UCD Bowl, Dublin:
Magyarország-Spanyolország, 20.00 (M4 Sport)

Út a negyeddöntőig:

C csoport:

Magyarország-Portugália 1–0 (0–0)
Izland-Magyarország 1–2 (0–1)
Oroszország-Magyarország 2–3 (1–1)

D csoport:

Olaszország-Ausztria 3–0 (3–0)
Spanyolország-Németország 1–0 (0–0)
Olaszország-Spanyolország 4–1 (1–1)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.