Döntetlennel búcsúzott Spanyolországtól az U17-es válogatott
U17 férfi   |   Csapat   |   2022. február. 18., 14:59
Döntetlennel búcsúzott Spanyolországtól az U17-es válogatott

Szélesi Zoltán együttese kétgólos hátrányból hozta 2-2-es döntetlenre a Svájc elleni mérkőzést Oliva Novában.

Öt gólt lőtt Svájcnak az U17-es válogatott

Öt gólt lőtt Svájcnak az U17-es válogatott

Szélesi Zoltán együttese fordulatos mérkőzésen, a hajrában szerzett gólokkal tette magabiztossá a svájciak elleni sikert.

Tovább

A márciusi Eb-selejtező elitkör főpróbáját tartó U17-es csapat szerdán 5-2-re legyőzte a svájciakat a spanyolországi edzőtáborozása során, majd pénteken, hazaindulás előtt ismét megmérkőzött egymással a két gárda. Jól kezdtük a mérkőzést, három-négy nagy helyzetünk is volt a félidő első felében, de végül egy egyéni hibát követően az ellenfél szerezte meg a vezetést, majd egy távoli, kétkapufás góllal növelni is tudta előnyét.

A szünetben hat helyen is változtatott Szélesi Zoltán, és a cserejátékosok nagyszerűen szálltak be a meccsbe, Pesti Zoltán és Almássy Levente góljaival egyenlítettünk, sőt a győztes gól megszerzése is benne volt a meccsben, de végül elmaradt a fordítás, maradt a 2-2 a lefújásig.

– Az első meccshez képest több mint a kezdőcsapat felén változtattam, mert szerettem volna azoknak is lehetőséget adni, akik eddig kevesebb esélyt kaptak a bizonyításra, vagy nálam még nem is voltak kezdők – értékelt a mérkőzés után Szélesi Zoltán. – Szerencsétlen körülmények között kerültünk kétgólos hátrányba, de a fiúk ezután is azt tették a pályán, amit kértünk tőlük. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen a végére nem csak hogy egyenlítettünk, hanem maximálisan benne volt a meccs hajrájában az is, hogy megnyerjük a mérkőzést. A játékkal elégedett vagyok, a cserék is nagyon jól szálltak be a mérkőzésbe, az előjött kisebb hibák kijavításán pedig természetesen dolgozni fogunk. Az edzőtáborral teljes egészével nagyon elégedett vagyok, mindenki kitűnő munkát végzett. Svájc az első mérkőzésen három védővel játszott, a második nagy részében pedig néggyel, így mi mindkét játékrendszer ellen ki tudtuk próbálni magunkat, ami szakmailag a lehető legoptimálisabb volt számunkra. Mindenki megmutathatta, mire képes, így most ismét nálam pattog a labda, hogy eldöntsem, a márciusi Eb-selejtezőkön kik jussanak majd szerephez, illetve főszerephez.

Svájc-Magyarország 2-2 (2-0)
Magyarország: Bánfalvi Gergő - Kokovai Csongor (Boros Zsombor, 46.), Almássy Levente, Göndör Alex - Bodnár Gergő (Papp Csongor, 46.), Tóth Alex (Tajtyi Ákos, 76.), Kalocsány Péter (Pongó-Dankai Dominik, 76.), Kovács Kolos (Kocsis Gergely, 46.), Kráz Tamás (Major Marcell, 46.)- Szűcs Tamás (Pesti Zoltán, 46.), Lisztes Krisztián (Pócs Balázs, 46.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.