Öt gólt lőtt Svájcnak az U17-es válogatott
U17 férfi   |   Csapat   |   2022. február. 16., 19:24
Öt gólt lőtt Svájcnak az U17-es válogatott

Szélesi Zoltán együttese fordulatos mérkőzésen, a hajrában szerzett gólokkal tette magabiztossá a svájciak elleni sikert.

A márciusi, hollandiai Eb-selejtező elitkörre készülő férfi U17-es válogatott pénteken utazott el spanyolországi edzőtáborába, ahol az edzések mellett két mérkőzés is szerepel a csapat programjában, mindkettő a szintén elitkörös svájci együttes ellen.

A szerdai első összecsapás fordulatos játékot hozott, a magyar válogatott a 10. percben Szűcs Tamás tizenegyesgóljával szerzett vezetést, de a svájciak a 23. percben egyenlíteni tudtak. A játékrész utolsó percei három gólt is hoztak, előbb Lisztes Krisztián vette vissza az előnyt, majd a svájciak a középkezdés után másodpercekkel újra egyenlítettek. A második egyenlítő találat nem fogta meg a mieinket, Pócs Balázs még a szünet előtt meglőtte a harmadik gólunkat.

A fordulás után is a magyar válogatott játszott mezőnyfölényben, de a sorozatos cserék után már valamivel kevesebb lehetőségünk volt a gólszerzésre. A hajrában viszont végleg eldöntöttük a meccset, Pesti Zoltán a 90., majd a 92. percben is jól érkezett a tizenhatoson belül, és két góljával kialakította az 5-2-es végeredményt.

– Szépen beleálltak a srácok a munkába, eddig mindent meg tudtunk valósítani, amit elterveztünk – mondta az mlsz.hu-nak Szélesi Zoltán. – Szerencsések vagyunk, hogy ki tudtunk jönni Spanyolországba, jó időben, jó pályákon tudunk gyakorolni. A játékosok nagyon gyorsan elsajátították az új, három belső védős rendszert, és Svájc ellen megmutatták, hogy tisztában vannak a játékrendszer sajátosságaival. Ellenfelünk is változtatott a taktikáján az Eb-selejtezőkhöz képest, de azonnal tudtunk reagálni erre, és egy jó tempójú, színvonalas meccsen megérdemelt sikert arattunk. Remek volt a játékosok hozzáállása, jó százalékkal nyertük meg a párharcokat, a letámadásunk is működött, és szép gólokat lőttünk. A jó csapatteljesítmény és a néhány kiváló egyéni teljesítmény mellett voltak azért hibáink, például a két svájci gól előtt, ezeket igyekszünk javítani a következő mérkőzésre, de összességében jó alappal készülhetünk péntekre, amikor azok is megkapják kezdőként a lehetőséget, akik most csereként álltak be. Bízom benne, hogy a második meccsen is hasonló teljesítményt nyújtunk, mint ma.

Svájc-Magyarország 2-5 (2-3)
Magyarország: Pécsi Ármin - Szabó Tibor, Kokovai Csongor (Komlósi Bence, 72.), Göndör Alex (Tajty Ákos, 46., Kalocsány Péter, 67.) - Bodnár Gergő (Almássy Levente, 72.), Boros Zsombor (Tóth Alex, 46.), Szűcs Tamás (Kovács Kolos, 60.), Kocsis Gergely (Major Marcell, 46.), Kráz Tamás (Papp Csongor, 46.) - Lisztes Krisztián (Pongó-Dankai Dominik, 60.), Pócs Balázs (Pesti Zoltán, 46.)
Magyar gólszerzők: Szűcs (11-esből) 10., Lisztes 39., Pócs 42., Pesti 90., Pesti 92.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.