Döntetlen az U17-esek második meccsén
U17 férfi   |   Csapat   |   2020. február. 07., 21:02
Döntetlen az U17-esek második meccsén

Lejátszotta spanyolországi edzőtáborozása második felkészülési mérkőzését férfi U17-es válogatottunk.

A Németh Antal vezette U17-es válogatott a márciusi, hazai rendezésű Eb-elitkör előtt Spanyolországban edzőtáborozik, ahol szerdán játszotta le első felkészülési meccsét. A csehek elleni 2-3 után pénteken egy másik elitkörös válogatott várt a mieinkre: a skótok ellen lépett pályára együttesünk.

Kétszer vezetett, de vereséggel zárt az U17-es válogatott

Kétszer vezetett, de vereséggel zárt az U17-es válogatott

A mieink már az 1. percben vezetést szereztek a csehek elleni a két csapat spanyolországi felkészülési meccsén, de végül az ellenfél megnyerte a találkozót.

Tovább

Akárcsak a csehek ellen, a második összecsapáson is a magyar válogatott kezdett jobban, és fölényünk 18 perc után góllá érett, egy jobb oldali támadás végén a Varga Donáttól kapott labdát Kerezsi Zalán futtából, 12 méterről a léc alá bombázta (0-1). A szünetig a magyar válogatott irányított, jó néhány helyzetet kialakítottunk, de az előnyt nem sikerült megduplázni.

A fordulás után mindössze 18 másodperc telt el, amikor saját térfélen eladtuk a labdát, a skótok pedig kihasználták a lehetőséget és kiegyenlítettek (1-1). Ellenfelünk a gyors gól után vérszemet kapott, nagy erőket mozgósított a második találat megszerzéséért, és egy ideig nehezen találtuk a letámadásaik ellenszerét. A félidő második felében rendeztük a sorokat, és a hajrához közeledve ismét átvettük az irányítást, de gól már nem született, 1-1-gyel végződött az összecsapás.

A magyar válogatott ezzel lejátszotta mindkét spanyolországi meccsét, a harmadik tervezett ellenfél, Szaúd-Arábia ugyanis lemondta az ellenünk kitűzött mérkőzését.

– Sok olyan játékost megnézhettünk, aki korábban nem sokszor lépett pályára a válogatottban, vagy még egyáltalán nem szerepelt a csapatban. Az első félidei játékkal kimondottan elégedett vagy, ebben a periódusban mi irányítottuk a mérkőzést, a második játékrész már jóval kiegyensúlyozottabb volt, mindkét csapatnak voltak jobb periódusai. A mutatott játékkal és az eredménnyel is elégedett vagyok, a két lejátszott mérkőzés megmutatta, kikre számíthatunk a márciusi elitkörben – nyilatkozta a mérkőzés után Németh Antal szövetségi edző.

Skócia-Magyarország 1-1 (0-1)
Magyarország: Pataki Márk - Szujó Attila (Török Kevin, 68.), Puskás Zsombor (Alaxai Áron, 46.), Mayer János - Kerkez Milos (Fűzfői Márk, 90.), Vas Gábor, Horváth Artúr (Juhász András, 39.), Farkas Botond, Kispál Tamás - Kerezsi Zalán (Kovács Mátyás, 78.), Varga Donát (Szendrei Ákos, 68.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.