Kétszer vezetett, de vereséggel zárt az U17-es válogatott
U17 férfi   |   Csapat   |   2020. február. 05., 22:35
Kétszer vezetett, de vereséggel zárt az U17-es válogatott

A mieink már az 1. percben vezetést szereztek a csehek elleni a két csapat spanyolországi felkészülési meccsén, de végül az ellenfél megnyerte a találkozót.

A hazai rendezésű Eb-elitkörre készülő férfi U17-es válogatott lejátszotta spanyolországi edzőtáborozása első mérkőzését, a mieink Csehország fiataljaival találkoztak San Pedro del Pinatarban. A találkozó tökéletesen kezdődött a mieink számára, Németh Dániel egy szép akció végén 23 másodperc elteltével bevette az ellenfél kapuját, még mielőtt a csehek beleérhettek volna egyszer is a labdába.

A csehek a 11. percben egyenlítettek, de a szünetben nálunk volt az előny, mert a 17. percben Németh Dániel egy jobb oldali beadást követően egy esernyőcsellel túljutott a kapuson, majd közelről a léc alá lőtt. Az első 45 perc egyébként óriási iramban telt, rengeteget dolgozott mindkét csapat. A magyar válogatott jóval veszélyesebb volt, több nagyszerűen felépített támadást vezettek játékosaink, és teljesen megérdemelt előnnyel zárták a félidőt.

A fordulás után sokat változott a játék képe, a csehek átvették az irányítást, a mieink többnyire védekezésre kényszerültek, inkább csak ellentámadásokból sikerült helyzetbe kerülni támadóinknak. Ellenfelünk a félidő elején kétszer is bevette a kapunkat, és előnyét megtartotta egészen a lefújásig.

– Az első félidőben nagyon jól játszottunk, szép támadásokat vezettünk, ebből kettőt is góllal fejeztünk be. A védekezésbe viszont csúsztak be hibák, nem állt össze úgy a játékunk, mint az előző meccseken, a második félidőben fölénk kerekedett a cseh válogatott. Végig hatalmas tempóban játszott a két válogatott, kemény, férfias meccsen vagyunk túl, az eredmény ellenére nagyon sok biztató dolgot láttam a csapattól, elsősorban az első félidőben, ezt kell továbbvinnünk a folytatásban – értékelt a mérkőzést követően Németh Antal szövetségi edző.

A magyar válogatott pénteken a skótok ellen lép pályára második spanyolországi felkészülési meccsén. 

Csehország-Magyarország 3-2 (1-2)
Magyarország: Kovács Marcell - Szujó Attila, Török Kevin, Fűzfői Márk (Kerkez Milos, 73.)- Kovács Mátyás (Alaxai Áron, 86.) , Horváth Artúr, Bartha Botond (Kispál Tamás, 76.), Farkas Botond, Benczenleitner Barna (Mayer János, 73.) - Németh Dániel (Varga Donát, 64.), Szendrei Ákos (Kerezsi Zalán, 64.)
Gólszerző: Németh 1., 17. 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.