Az olaszok ellen zárják az évet az U17-esek
U17 férfi   |   Csapat   |   2022. november. 28., 17:36
Az olaszok ellen zárják az évet az U17-esek

A jövő tavaszi, hazai rendezésű korosztályos Európa-bajnokságra készülő férfi U17-es válogatott ismét topcsapattal mérkőzik meg.

A Belvon Attila vezette korosztályos együttes jó pár nagy skalpot szerzett már az elmúlt másfél évben, többek között az olaszokat is sikerült legyőznie felkészülési mérkőzésen.

Idegenben nyertek az olaszok ellen az U16-osok

Idegenben nyertek az olaszok ellen az U16-osok

A Belvon Attila vezette együttes a belgák után az olaszok skalpját is megszerezte.

Tovább

Az olasz válogatottnak a héten esélye nyílik a visszavágásra, ezúttal mi leszünk a házigazdák, Telkiben mérkőzik meg egymással a két csapat (kedden 15.00 órától, csütörtökön pedig 11.00 órától).

A magyar válogatott megnyerte az idei Telki Kupát, majd kétszer győzött a görögök ellen, az októberi, debreceni UEFA-tornát azonban nem sikerült szépen zárnia: a portugálok elleni 3-3-as döntetlen, majd a spanyolok elleni szoros vereség után az utolsó játéknapon Hollandia ellen nagy különbségű vereséget szenvedett a csapat, amely most egy hasonló kvalitású rivális ellen javíthat.

Belvon Attila ismét meghívott néhány új játékosokat a keretbe, amelybe ezúttal öt külföldön játszó futballista szerepel.

– Ismét jó erőfelmérő vár ránk, az olaszok továbbjutottak Eb-selejtező csoportjukból, kiemelkedő képességű játékosaik vannak, akik kiválóan elsajátították a válogatottjukra jellemző taktikát – mondta az mlsz.hu-nak Belvon Attila szövetségi edző. – Szervezett, fegyelmezett, dinamikus játékot szeretnék látni a csapatomtól, azokat az erősségeinket kell kidomborítanunk, amelyekkel néhány hónapja például az olaszokat is sikerült legyőznünk. Az októberi UEFA-torna nem úgy sikerült ahogy terveztük, de rengeteg tanulsággal szolgált a folytatásra. A korábban jól működő dolgokat azonban nem szabad elvetni, továbbra is ezekre építünk, és igyekszünk tovább gyakorolni, fejleszteni őket. A mostani összetartáson is kipróbálunk néhány új játékost, hiszen bár a keret magja adott, továbbra is alakulóban van az a keret, amellyel nekivágunk majd az Eb-re való felkészülés februárban kezdődő utolsó nagyobb szakaszának.

Az MLSZ YouTube-csatornája mindkét találkozót élőben közvetíti.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Lehoczki Bendegúz (Puskás Akadémia)
Molnár Mátyás (Bp. Honvéd-MFA)
Radnóti Dániel (Ferencváros)
Petroff Zsombor (Újpest)

Védők:

Lengyel Noel (Főnix)
Umathum Ádám (Puskás Akadémia)
Ásványi Domonkos (Puskás Akadémia)
Kubicsek Levente (Puskás Akadémia)
Manuel Burghart (Ried)
Hornyák Csaba (DVSC)
Kun Olivér (Puskás Akadémia)

Középpályások:

Kern Martin (Puskás Akadémia)
Farkas Patrik (Blackburn)
Fenyő Noah (Eintracht Frankfurt)
Balabás Bence (Austria Wien)
Bagi Ádám (Ferencváros)
Németh Hunor (Köbenhavn)

Támadók:

Varga Zétény (Ferencváros)
Simon Benedek (Bp.Honvéd-MFA)
Katona István (Illés Akadémia)
Cserkuti-Németh Olivér (MOL Fehérvár FC)
Szabó Szilárd (Ferencváros)
Somfalvi Bence (Puskás Akadémia)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.