Idegenben nyertek az olaszok ellen az U16-osok
U16 férfi   |   Csapat   |   2022. április. 12., 18:01
Idegenben nyertek az olaszok ellen az U16-osok

A Belvon Attila vezette együttes a belgák után az olaszok skalpját is megszerezte.

Férfi U16-os válogatottunk legutóbb felkészülési mérkőzésén bravúros győzelmet aratott Belgiumban, e heti összetartásán pedig egy másik erős riválissal, a nemrégiben a németeket kiütéssel legyőző olasz válogatottal méri össze kétszer az erejét a Pisa közeli Tirreniában.

Visszavágtunk a belgáknak Tubizében

Visszavágtunk a belgáknak Tubizében

U16-os válogatottunk nagyszerű teljesítményt nyújtva 2-1-re nyerni tudott a belgák elleni csütörtöki felkészülési mérkőzésen.

Tovább

A keddi első meccs első félidejében a mieink ismét remek teljesítménnyel rukkoltak elő, mezőnyfölényt harcoltak ki, sok labdát szereztek a hazai térfélen, és a gyors átmenetekből több ígéretes helyzetet alakítottak ki. Az első negyedóra végén Simon Benedeket buktatták a 16-oson belül, a tizenegyest a sértett értékesítette, ezzel a találattal vezettünk 1-0-ra a szünetben.

A második játékrészben az olaszok fokozatosan átvették az irányítást, megszerezték az egyenlítő gólt, és a hajrára fordulva egyre nagyobb nyomást gyakoroltak a kapunkra. A hajrához közeledve mégsem ők, hanem mi szereztünk gólt: egy kontratámadás végén Galántai Tamással szemben szabálytalankodtak a tizenhatos előterében. Galántai állt a labda mögé, és jól eltalált lövéssel visszavette az előnyt a válogatottnak, egyben beállította az 1-2-es végeredményt.

– Az első félidőben nagyon tetszett a játékunk, szervezetten futballoztunk, veszélyesek voltak az átmeneteink. A második félidőben valamelyest visszaesett a középpályás védekezésünk, az olaszok többször meg tudták bontani a védelmünket, de egy kontra után sikerült megszereznünk a győztes gólt. Remélem, a csütörtöki visszavágón az első félideihez hasonló stabil játékot láthatok a csapattól, és egy újabb jó meccset játszunk a remek erőkből álló olaszokkal – nyilatkozta a mérkőzés után Belvon Attila.

Olaszország-Magyarország 1-2 (0-1)
Magyarország: Lehoczki Bendegúz - Almomani Nathaniel (Molnár Csaba, 54.), Ásványi Domonkos, Kaczvinszki Dominik, Lukács Máté - Fenyő Noah, Kern Martin (Lengyel Noel, 66.), Balabás Bence (Harangi Aiden, 54) - Somfalvi Bence (Tóth Levente, 66.), Simon Benedek (Ésik Ákos, 66.), Varga Zétény (Galántai Tamás, 54.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos vereség a belgák ellen
Kétgólos vereség a belgák ellen

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.

Meccsbeszámoló
Emberhátrányban szenvedtünk vereséget a norvégoktól

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.