Visszavágtunk a horvátoknak
U17 férfi   |   Archívum   |   2012. szeptember. 27., 17:15
Visszavágtunk a horvátoknak

Az U17-es válogatott Andráshidán győzte le magabiztosan a horvátok korosztályos csapatát.

Akárcsak az U19-es válogatott, a Pisont István vezette U17-es csapat is ma játszotta le utolsó felkészülési mérkőzését az októberi Eb-selejtező minitorna előtt. A mieink kedden, Horvátországban 4-1-es vereséggel zártak, a mai találkozón azonban sikerült visszavágni ellenfelünknek. Pisont István ezúttal minden játékosára számíthatott, az Ivancsics Alex - Bedi Noel, Nagy Ádám (Kecskés Ákos, 53.), Talabér Attila, Spandler Csaba -  Gazdag Dániel, Szántó Tamás (Korozmán Kevin, 62.), Rácz Barnabás (Koszta Márk, 62.) - Grabant Bence (Bölcsföldi Milán, 62.), Tihanyi Olivér (Németh Erik, 48.), Zsótér Donát összeállításban szerepeltette csapatát.

Az első félidőben hatalmas labdabirtoklási fölényben játszott a magyar válogatott, a mieink sok labdát szereztek a középpályán, sok passzal értek fel a vendég tizenhatos előteréig, de a fegyelmezetten védekező horvátoknak sikerült megakadályozniuk, hogy fölényünk helyzetekben is megmutatkozzon. A vendégek kontrákból próbáltak meg veszélyeztetni, és a 22. percben az egyik ellentámadásukból sikerült is gólt szerezniük. A szünet előtt Zsótér Donát szögletét követően a horvátok nem tudtak felszabadítani, a felpattanó labdát Spandler Csaba fejelte a hálóba.

A fordulás után is maradt a magyar fölény, de ezúttal már az eredmény alakulása is tükrözte a játék képét, az 52. percben egy távoli próbálkozás után a vendégek kapusáról kijött a labda, az érkező Szántó Tamás pedig az üres kapuba továbbított. A 60. percben a Németh Erik ellen elkövetett szabálytalanságot követően Zsótér értékesítette a jogosan megítélt a büntetőt, beállítva a 3-1-es végeredményt.

- Eddig nem volt jellemző ránk, hogy ilyen nagy labdabirtoklási fölényt harcoltunk ki a mérkőzéseinken, most azonban közel 70 százalékban nálunk volt a labda az első félidőben - mondta a mérkőzés után Pisont István. - Agresszívan futballoztunk, rengeteg labdát szereztünk, és a passzaink is rendre jók voltak, a játékunk egyetlen szépséghibája az volt, hogy a támadásainkban nem volt meg a kellő átütőerő, és a kontrázó horvátok szereztek vezetést. A második félidőben már gólokban is megmutatkozott a fölényünk, működtek a mélységi passzaink, ügyesen járattuk a labdát. Örülök, hogy a keddi vereség után ilyen jó teljesítményt nyújtottunk, ez jó előjel az októberi selejtezők előtt. Gratulálok a játékosaimnak a hozzáállásukhoz, és a mai teljesítményhez, megdolgoztak a sikerért.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.