U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

2017. augusztus. 29., 20:09   |    

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

Rosszul kezdődött a Syrenka Kupa a magyar válogatott számára, mindössze 3 perc telt el a mérkőzésből, amikor egy bal oldali szabadrúgást követően a hazaiak kihasználták védőink pontatlan helyezkedését, és egy fejesgóllal vezetést szereztek (1-0). A folytatásban kiegyenlített volt a mérkőzés, kevés helyzetet hozott a játékrész, a mieink támadójátéka elsősorban a viszonylag nagy számú rontott passz miatt akadozott.

A fordulás után izgalmasabbá vált a meccs, a 46. percben egy akción belül kétszer is a gólvonalról szabadítottak fel a lengyelek, három perccel később azonban a magyar kapu előtt adódtak hasonlóan nagy gólszerzési lehetőségek. Az 53. percben Ásványi Balázs húzta el az egyik lengyel csatár lábát a 16-os vonalánál, de jóvátette hibáját, mert nagy bravúrral védte a megítélt tizenegyest.

Másodpercekkel később Beke Péter vezette teljesen egyedül a kapura a labdát, elhúzta a lengyel kapus mellett, de lövését a gólvonalon blokkolta az egyik visszaérő védő. A 70. percben a lengyelek egy kontra végén eldönthették volna a mérkőzést, de Ásványi ismét bravúrt mutatott be. A hajrában próbálkozott becsülettel a magyar csapat, de nem tudta begyötörni az egyenlítő találatot, a házigazdák 1-0-ra megnyerték a találkozót.

- A lengyelek dinamikusabban kezdték a mérkőzést és ennek köszönhették a gyorsan megszerzett góljukat. Végig kiegyenlített volt a mérkőzés képe, a lengyelek azzal a kis plusszal, amit hozzá tudtak tenni a játékhoz, megérdemelten nyertek. Voltak hibáink, amelyek feltétlenül javításra szorulnak, gyorsabb gondolkodással jobban meg lehetett volna oldani néhány szituációt - mondta a mérkőzést követően Belvon Attila szövetségi edző.

Lengyelország-Magyarország 1-0 (1-0)
Magyarország: Ásványi Balázs - Lakatos Benjámin, Varju Benedek, Körmendi Kevin (Sipos Zoltán, 61.), Papp László - Nyíri Vince, Nyári Patrik - Cipf Dominik (Tóth Dominik, 75.), Irimiás Gergő (Burai Erik, 61.), Bukta Csaba (Kapronczai Gergely, 41.) - Beke Péter (Tóth-Gábor Kristóf, 61.)

Címkék:

Főszponzoraink
Szponzoraink