U17: vereséggel indult az elitkörös felkészülés
U17 férfi   |   Archívum   |   2017. február. 09., 18:13
U17: vereséggel indult az elitkörös felkészülés

Az elitkörre készülő U17-es válogatottunk első felkészülési mérkőzésén 2–0-ra kikapott Írországtól.

Az U17-es válogatott március végén hazai rendezésű Eb-selejtező elitkörben próbálja meg kiharcolni az idei, horvátországi korosztályos Európa-bajnokságon való részvételt. A korai időpont miatt meglehetősen rövid idő áll a szakmai stáb rendelkezésére a további építkezésére, ezért minden összetartás kiemelt fontosságú a felkészülésben.

Február elején Telkiben készült a csapat, majd elutazott Spanyolországba a Valenciához közeli Oliva Novába, ahol az edzések mellett két nemzetközi mérkőzés is szerepel a programban.

Az első mérkőzésen a roppant kellemetlen stílusban futballozó, kőkemény ír válogatott volt az ellenfél, ami nem igazán feküdt a Telkiben végzett kemény felkészülési munkából érkező, hosszú és fárasztó út után pályára lépő magyar csapatnak.

Az első félidőben a körülményekhez képest jól játszottunk, megvolt a ritmusunk és a saját játékunk. Igaz, már a 4. percben egy rögzített játékhelyzetből gólt kapott a csapat – a jelenetet mindenképpen ki fogjuk elemezni a videofelvételek alapján, mert az ilyen szituációkra pontosan készülünk, mindenkinek ki van osztva a feladata. Ha már hibáztunk, szeretnénk tanulni belőle. Ettől függetlenül a csapatot nem fogta meg a gól, megtalálta a játékát, és két-három ziccert is kidolgozott az első félidőben, de a befejezéseknél hiányzott a koncentráció. A második félidőben viszont a csapat elvesztette a fonalat, rengeteg volt az egyénieskedés, a hosszú indítás, pedig nem ez a játékunk, és nem is ezt kértem a játékosoktól. A csapatból szeretném kiemelni Ásványi Balázst, mindenki előtt példa lehet a teljesítménye. Nagyon kellemetlen ellenfél volt az ír, de ilyenkor is alkalmazkodni kell a körülményekhez, mentálisan is erősnek kell lenni, ha fejlődni akarunk, és nekünk nem lehet más a célunk – értékelte a mérkőzést Szélesi Zoltán szövetségi edző.

Írország–Magyarország 2–0 (1–0)
Magyarország: Ásványi Balázs – Terbe Botond (Farkas Dániel 75.), Opavszky Balázs, Csóka Dániel (Bolla Gergő 75.), Majnovics Martin (Arday Dominik 75.) - Csonka András (Kovács Krisztián 65.), Szoboszlai Dominik - Bencze Márk (Csoboth Kevin 41.), Schön Szabolcs, Winkler András (Lefler Benjámin 41.) - Szendrei Norbert (Greksa Bence 53.)

Hétfőn a román korosztályos válogatott ellen lép pályára a magyar csapat.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.