U17: tizenegy év után juthat ki Eb-re a válogatott
U17 férfi   |   Archívum   |   2017. március. 25., 17:50
U17: tizenegy év után juthat ki Eb-re a válogatott

Utoljára 2006-ban szerepelt Európa-bajnokságon magyar U17-es válogatott, akkor az 1989-es korosztály válogatottja szerepelt a tornán.

A magyar U17-es válogatott vasárnap kora délután nagyon fontos mérkőzést játszik Norvégia ellen: a Telkiben rendezett összecsapáson dől el, hogy a mieink kijutnak-e a horvátországi Európa-bajnokságra. A győzelem biztos továbbjutást jelentene, de még a döntetlennél is lehet esély a kvalifikációra, ebben az esetben viszont már az orosz-izraeli párharcnak is megfelelően kell alakulnia (orosz győzelemre lenne szükség) a magyar Eb-részvételhez.

A találkozó előtt Mocsi Attila, a válogatott középhátvédje az mlsz.hu-nak elmondta: kemény ellenfél lesz a norvég csapat, de az oroszok legyőzése erőt, önbizalmat adott a válogatottunknak, így optimistán várják a játékosok a találkozót.

- Feldobott bennünket az oroszok elleni győzelem, és már nagyon várjuk a mindent eldöntő meccset, életünk csatája lehet a holnapi - fogalmazott Mocsi Attila. - Tizenegy éve nem járt magyar U17-es válogatott Európa-bajnokságon, óriási dolog lenne, ha a hosszú kihagyás után nekünk sikerülne a kijutás. Játékban még nem hoztuk ki magunkból a maximumot az előző két meccsen, tudunk javulni, a küzdeni tudásunkat viszont már bemutattuk, és erre ismét szükség lesz majd vasárnap. Elsősorban az utolsó passzokra kell jobban odafigyelnünk, pontosabbnak kell futballoznunk, mert ezen a téren nem volt az igazi a teljesítményünk az első mérkőzéseken.

A norvégok eddig meggyőzőek futballoztak, bár az oroszok ellen 2-0-ás vezetésről a hajrában elbuktak egy pontot (2-2), Izrael ellen magabiztos, 3-0-ás győzelmet arattak, így számukra már a döntetlen is biztos Eb-részvételt jelentene.

- Elemeztük a norvégok mérkőzéseit, egyszerű futballt játszanak, két jó felépítésű, erős centerük van, rájuk próbálják építeni a támadójátékukat, az ő lekészítéseik vagy lefordulásaik után alakult ki a legtöbb helyzetük. Megijedni nem kell tőlük, mert döntő fölényben nem tudtak játszani egyik mérkőzésen sem, sőt, Izrael a veresége ellenére dominálni tudott ellenük - tette hozzá az ETO FC Győr védője.

A magyar-norvég és az orosz-izraeli mérkőzés is 13.00 órakor kezdődik, előbbi Telkiben, utóbbi Dabason.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.