U17: szoros vereséggel kezdtük az Eb-selejtező tornát
U17 férfi   |   Archívum   |   2015. október. 24., 15:10
U17: szoros vereséggel kezdtük az Eb-selejtező tornát

U17-es válogatottunk 2-1-es vereséggel kezdte meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozat hazai rendezésű minitornáján, a mieink a román korosztályos csapattal szemben maradtak alul.

A Szélesi Zoltán vezette együttese az elmúlt hónapokban jelentős fejlődésen ment keresztül, hiszen míg az augusztusi Telki Kupán pont nélkül zárt, a macedónok és az írek elleni páros felkészülési meccseket három győzelemmel és egy döntetlennel, kapott gól nélkül zárta. A hazai rendezésű Eb-selejtező torna első játéknapján az a román válogatott volt a mieink ellenfele, amelynek keretében korosztályos szinten magas szinten játszó, spanyol, angol és olasz csapatokban szereplő labdarúgók is helyet kaptak.

Lendületesen kezdtük a találkozót, az első helyzetünk a 7. percben alakult ki, Szabó Levente csúsztatása után ütötte szögletre a labdát a kapus. A sarokrúgásunk azonban pontatlan volt, az ellentámadás végén vezetést szereztek a románok, Alexandru Craiu lépett ki a védőink között, és kapott pontos ütempasszt Andrei Sinteantól, majd 8 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (0-1).

Kellett néhány perc, mire a csapat összekapta magát a kapott gól okozta sokkból, de a félidő második felére megérkeztek a helyzetek. A 21. percben Szabó Levente kapott jó labdát a román kapu előtt, 10 méteres lövését bravúrral ütötte szögletre a vendégek kapusa. Öt perccel később egy gyors jobb oldali akció végén ismét Szabó Levente előtt adódott helyzet, de lövése után a keresztlécről az alapvonalon túlra pattant a labda. A szünetig megmaradt az enyhe magyar labdabirtoklási fölény, de az egyenlítő gólt nem sikerült megszereznünk a játékrész végéig.

1024_U17HUNROU2|

A második félidő első tíz percében két nagy helyzetünk is adódott, de ezt követően a gyors, technikás támadókkal rendelkező románok pillanatai következtek, szerencsére csak lesgólig jutottak. A mieink nagy energiákat mozgósítottak a gólszerzés érdekében, és a 66. percben sikerült megszereznünk az egyenlítő találatot: egy jobb oldali szöglet után a labda átkerült a hosszú oldalra, Bévárdi Zsomborhoz, aki egy csel után, 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-1).

Nem sokáig örülhettünk a döntetlennek, bő egy perccel később egy jobb oldali beadás után hibázott a védelem, Vlad Dragomir fejjel maga elé tette a labdát, majd 6 méterről a kapuba bombázott, a labda a keresztlécről pattant a gólvonal mögé (1-2). Hamar válaszolhattunk volna, a 72. percben a csereként beállt Kundrák Martin előtt adódott hatalmas gólszerzési lehetőség, de nem jó megoldást választott a kapu előtt. A hajrában küzdött ugyan becsülettel válogatottunk, de a második gólt nem sikerült megszereznie, a románok begyűjtötték mindhárom pontot. A csoport másik mérkőzésén hétfői ellenfelünk, Szlovákia fordulatos mérkőzésen 4-3-ra legyőzte a grúz válogatottat.

- Gratulálok a srácoknak, mert nagyon nagy energiát mozgósítottak a játékban, ennek köszönhetően több tiszta helyzetet alakítottunk ki ellenfelünknél - mondta a mérkőzés után Szélesi Zoltán. - Sajnos a románok a semmiből vezetést szereztek, míg mi sok helyzetet hagytunk ki, amikor pedig végre sikerült gólt lőni, akkor egyből kaptunk is egyet. A második kapott gólnál okosabban kellett volna játszanunk, talán a labdát kellett volna támadni, és akkor felszabadíthattunk volna. Összességében a játékkal elégedett voltam, több helyzetünk volt, és az ellenfelünk fölé nőttünk mezőnyben, helyzetekig is eljutottunk, de azokat nem tudtuk gólra váltani – nyernünk kellett volna. Ez a meccs sajnos nem sikerült számunkra, de tovább dolgozunk, gyakoroljuk a játékunkat, két nap múlva újra mérkőzés, így már előre kell tekintenünk.

Magyarország-Románia 1-2 (0-1)
Magyarország: Varga Ádám - Pratsler Benjámin, Virág Ákos, Berdó Máté, Deutsch László - Bévárdi Zsombor, Stoivacovici Dávid, Németh Gergő (Pintyi Roland, 53.), Lakatos István (Palincsár Martin, 79.) - Szabó Levente, Tímári Norman (Kundrák Martin, 58.)

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.