U17: Másodjára is legyőztük a finneket
U17 férfi   |   Archívum   |   2015. március. 05., 14:54
U17: Másodjára is legyőztük a finneket

U17-es válogatottunk az Eb-selejtező elitkört megelőző utolsó felkészülési mérkőzésén 2-1-es győzelmet aratott a finn korosztályos csapat ellen.

A magyar válogatott lejátszotta második felkészülési mérkőzését a héten, ezúttal is a finn válogatott volt az ellenfél. A mieink kedden 2-0-ra legyőzték az északiakat, azon a találkozón néhány alapember még nem állhatott Belvon Attila rendelkezésére, vagy csak csereként kapott lehetőséget. A második mérkőzésen Dragóner Filipen kívül minden kerettagra számíthatott a szakmai stáb, így bekerült a kezdőcsapatba Patik Márton, Herjeczki Kristóf, Tajti Mátyás és Bíró Bence is.

Az első félidőben a mieink szervezetten, fegyelmezetten játszottak, miközben többet birtkolták a labdát ellenfelüknél, és több ígéretes akciót is vezettek. A finn védelem is jól zárt, ezért kevés volt az igazán nagy lehetőség a kapuk előtt, egy-egy kapufáig azért eljutottak a csapatok. A fordulás után megszereztük a vezetést, a 48. percben Herjeczki Kristóf keresztlabdája után Kovács Dávid adott be balról, az érkező Bíró Ákos pedig a bal felső sarokba belsőzött (1-0). A vezetés megszerzése után is támadásban maradt a magyar válogatott, és az 58. percben megdupláztuk az előnyt, Vogyicska Bálint vezette a labdát, majd 23 méterről a kapu jobb oldalába lőtt, a labda a kapufáról pattant a hálóba (2-0). A folytatásban újabb gólokat szerezhettünk volna, de a támadásokba rendre becsúszott egy-egy pontatlanság. A finnek a hajárban szépítettek, egy bal oldali szöglet után Benjamin Kallman fejelt a jobb sarokba, beállítva a végeredményt (2-1).

- Vegyes volt a kép, támadásban és védekezésben is láttam még javítanivalót a játékunkban - mondta Belvon Attila szövetségi edző az mlsz.hu-nak. - Nagyobb különbségű lehetett volna a győzelem, ha kihasználjuk a helyzeteinket. Időnként kapkodtunk, pontatlanok voltunk, nehezen mentünk át védekezésből támadásba. A tanulság az, hogy gyorsítanunk kell a játékunkon, ha pedig nincsenek meg az induló embereink, akkor türelmesebben kell építeni a támadásainkat.

Magyarország-Finnország 2-1 (0-0)
Magyarország: Demjén Patrik (Balogh Péter, 59.) - Tóth Dávid (Szőke Dániel, 67.), Patik Márton, Tóth Bence (Nagy Zsombor, 31.), Gergényi Bence - Szalai András, Tajti Mátyás, Vogyicska Bálint (Szabó Bence, 60.) - Tömösvári Bálint (Kovács Dávid, 41.), Bíró Bence (Bíró Ákos, 41.), Herjeczki Kristóf (Bodrogi János, 67.)

[galleryRel id="84835|U17 HUN-FIN]

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.