U17: másodikként jutottunk az elitkörbe
U17 férfi   |   Archívum   |   2014. október. 26., 16:06
U17: másodikként jutottunk az elitkörbe

U17-es válogatottunk Horvátország ellen 2-1-es vereséggel zárta a hazai rendezésű Eb-selejtező tornát.

A Belvon Attila vezette korosztályos válogatott két győzelemmel várta a csoport első helyéről döntő találkozót, míg a horvátok négy ponttal kezdték a meccset. A találkozó elején érezhető volt, hogy a horvátok számára fontosabb a jó eredmény, többet birtokolták a labdát az első negyedórában. A folytatásban mezőnyben kiegyenlítetté vált a meccs, de egy jó ütemű mélységi passzt követően mégis megszerezték a vezetést a horvátok, a 21. percben Lovren vezette ziccerben a kapusunkra a labdát, elhúzta Demjén Patrik mellett, majd a hálóba passzolt (0-1).

A 36. percben egyenlítettünk, Tömösvári Bálint verte meg védőjét a jobb oldalon, beadását nem tudta megfogni a horvát kapus, a kipattanót Szabó Bence két méterről a bal sarokba helyezte (1-1).

A második félidőben a magyar válogatott játszott veszélyesebben, több nagy helyzetünk is adódott, Bíró Bence két alkalommal is ziccerben vezette a kapusra a labdát, de egyikből sem sikerült betalálnia. A horvátok sajnos hatékonyabbak voltak a kapunk előtt, és a 68. percben ismét megszerezték a vezetést, egy védekezési hibát kihasználva Pasaricek csavart tizenöt méterről a jobb alsó sarokba (2-1). A hajrában is volt helyzetünk, de a második egyenlítés nem sikerült, a horvátok megnyerték a találkozót, és ezzel a csoportot is. A mieink a második helyen jutottak a tavaszi Eb-selejtező elitkörbe.

- Kiegyenlített meccset játszottunk a horvátokkal, szégyenkezni valónk nincs a teljesítményünk miatt - mondta Belvon Attila a találkozó után. - A meccs egyes periódusaiban az ellenfél fölé nőttünk, jó helyen szereztünk labdákat, ziccereket alakítottunk ki. Ez a csapatunk igazi arca, megvoltak a labdajáratások, az oldalforgatások, amelyekből jól tudtunk építkezni, megbontani az ellenfél védelmét. A támadójátékunk kapcsán van hiányérzetem, az ellenfél kapuja előtt hatékonyabban kellett volna futballozunk. Játékban viszont bizonyítottuk, hogy nem véletlenül jutottunk tovább a csoportból.

Magyarország-Horvátország 1-2 (1-1)
Magyarország: Demjén Patrik - Szalai András (Nemes Barna, 69.), Tóth Dávid, Tóth Bence, Gergényi Bence - Tömösvári Bálint, Bodrogi János, Vogyicska Bálint, Szabó Bence - Bíró Bence (Szalai Attila, 64.), Herjeczki Kristóf (Tajti Mátyás, 55.)

[galleryRel id="79849|U17: HUN-CRO 1-2]

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.