U17: kétgólos győzelem az írek ellen
U17 férfi   |   Archívum   |   2015. szeptember. 01., 19:09
U17: kétgólos győzelem az írek ellen

Az Eb-selejtezőre készülő korosztályos csapatunk 2-0-ra győzte le az íreket Bükön.

U17-es válogatottunk ezen a héten Bükön edzőtáborozik, az összetartás során két felkészülési mérkőzést is játszik az ír korosztályos együttes ellen. A keddi első összecsapáson a mieink magabiztos, 2-0-ás győzelmet arattak, úgy, hogy a keret minden mezőnyjátékos tagja pályára lépett a találkozón.

A találkozó első negyedórája kiegyenlített játékot hozott, majd a 16. percben Szabó Levente fejes góljával megszereztük a vezetést. A gól után már egyértelműen fölényben futballozott a magyar válogatott, csak az ellenfél kapuja előtt becsúszó pontatlanságok miatt nem született meg a szünetig a második gólunk. A második félidőben is irányítottuk a találkozót, és a 61. percben megdupláztuk az előnyt, Nyéki Márk tört be a 16-oson belülre, az ír védők csak szabálytalanul tudták elválasztani a labdától. A megítélt tizenegyest Bencze Márk értékesítette. A vendégek nem kerültek közel a szépítéshez, így magabiztosan, helyenként látványos játékkal nyertük meg a mérkőzést.

- Az volt a cél, hogy végig egységesek legyenek, együtt mozogjanak a játékosok, le tudjuk védekezni az írek hosszú indításait, emellett gyors és hatékony támadásokat tudjunk vezetni. Ezt a tervet egész jól sikerült megvalósítani, hiányérzetünk csak azért lehet, mert pontosság terén még van hová fejlődnünk. Többször is sikerült az ír védelem mögé kerülni, és öt százszázalékos lehetőségünkből kettőt gólra váltottunk. Játékban az ellenfél fölé nőttünk, de nem lehetünk elégedettek, sok területen kell még előrelépnünk a tétmérkőzésekig - nyilatkozta a mérkőzést követően Belvon Attila, aki a napokban az U21-es válogatott mellett dolgozó Szélesi Zoltánt helyettesíti a héten a csapat élén.

Magyarország-Írország 2-0 (1-0)
Magyarország: Varga Ádám - Erdélyi Botond (Szekeres Pál, 67.), Virág Ákos (Horváth Csanád, 41.), Falusy Bálint (Lipót András, 67.), Bencze Márk (Deutsch László, 67.) - Stoiacovici Dávid (Androsch André, 56.), Takács Martin (Lustyik Levente, 41.) - Pratsler Benjámin (Horváth Olivér, 41.), Németh Gergő (Nyéki Márk, 56.), Bévárdi Zsombor (Lakatos István, 56.) - Szabó Levente (Tímári Norman, 41.)
G.: Szabó Levente, Bencze Márk

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.