U17: hibátlan teljesítménnyel nyertük meg a Telki Kupát
U17 férfi   |   Archívum   |   2014. augusztus. 09., 19:06
U17: hibátlan teljesítménnyel nyertük meg a Telki Kupát

A Belvon Attila vezette U17-es válogatott a Telki Kupa utolsó játéknapján magabiztos, 3-0-ás győzelmet aratott Málta ellen.

Az őszi Európa-bajnoki selejtezőkre készülő U17-es válogatottunk már a második játéknapon bebiztosította első helyét az idei Telki Kupán, miután az ír és a szerb korosztályos csapatot is legyőzte, a többi eredmény pedig úgy alakult, hogy az utolsó fordulóban már egyik rivális sem előzhette meg Belvon Attila együttesét.

A Málta elleni zárómeccs előtt ettől függetlenül szó sem volt arról, hogy tét nélküli talákozóra készülünk, a mieink a hibátlan mérleg megőrzéséért szálltak harcba Telkiben. Ennek megfelelően gyorsan magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, a 8. percben egy gyors akció végén Tömösvári Bálint előtt adódott nagy lehetőség, de a máltai kapus jól jött ki, és kivetődött a labda elé, míg négy perccel később Demjén Patriknak kellett nagyot védenie egy vendég szabadrúgás után. Többet birtokoltuk a labdát, a vezetést mégis egy kontrából szereztük meg, a 21. percben a balösszekötő helyén beinduló Tömösvári Bálint kapott jó labdát, betört a 16-oson belülre, ahol egy védő csak szabálytalanul tudta szerelni. A megítélt büntetőt Vogyicska Bálint magabiztosan értékesítette, a jobbra mozduló kapus mellett a bal sarokba lőtt (1-0). A szünetig hátralévő időben kiegyenlített volt a találkozó, kisebb lehetőségek mindkét kapu előtt adódtak, de gól nem született.

DSC_5076|

A 44. percben megdupláztuk az előnyt, Tóth Dávid nagyszerűen tekert a jobb oldalról a kapu elé, a hosszú oldalon érkezett Tömösvári Bálint, és az öt és feles bal sarkától a hálóba bólintott (2-0). Az 56. percben két cserejátékosunk hozta össze a harmadik gólunkat, Herjeczki Kristóf szabadrúgásból, a jobb oldalról ívelt a kapu elé, a jól helyezkedő Bodrogi János 6 méterről a kapu közepébe helyezett (3-0). A második félidőben a máltaiak nem tudtak kijönni saját térfelükről, már a felezővonal közelében megszereztük a labdákat, és egymás után futottak a pályán a magyar akciók, kis szerencsével akár még fölényesebbé is tehettük volna a győzelmünket. Végül így is magabiztos, 3-0-ás győzelmet arattunk, ami azt jelentette, hogy kilenc ponttal, 5-0-ás gólkülönbséggel nyertük meg a tornát.

A másik vasárnapi mérkőzésen a szerbek és az írek 0-0-ás döntetlent játszottak egymás ellen, a második helyet így a négypontos Szerbia szerezte meg, Írország lett a harmadik két ponttal, Málta a negyedik egy ponttal. A torna gólkirálya Tömösvári Bálint lett két találattal.

- Alaposan kielemeztük a máltaiak játékát, és sikerült is megtalálnunk a sebezhető pontjaikat, ezt kihasználva tudtunk magabiztos győzelmet aratni. Sok pozitívum volt a játékunkban, de még nem voltam maximálisan elégedettek a mutatott teljesítménnyel, néhány játékelemben tovább kell javulnunk az Európa-bajnoki selejtezőkig - mondta a mérkőzés után Belvon Attila az mlsz.hu-nak.

Magyarország-Málta 3-0 (1-0)
Magyarország: Demjén Patrik (Balogh Péter, 68.) - Tóth Dávid, Nemes Barna (Gergényi Bence, 51.), Tóth Bence, Szalai Attila - Szabó Bence (Szőke Dániel, 51.), Vogyicska Bálint (Bayer Bence, 64.), Szalai András (Bodrogi János, 51.) - Dragóner Filip (Herjeczki Kristóf, 51.), Bíró Bence (Kerekes Krisztián, 64.), Tömösvári Bálint
Gólszerzők: Vogyicska a 21., Tömösvári a 44., Bodrogi az 56. percben

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.