U17-eseink legyőzték Bosznia-Hercegovinát
U17 férfi   |   Archívum   |   2008. szeptember. 24., 20:20
U17-eseink legyőzték Bosznia-Hercegovinát

U17-es válogatottunk a hétfői, Grúzia elleni 2-2-es döntetlen után szerdán Bosznia-Hercegovina ellen játszotta második Eb-selejtezőjét. A mieink 0-0-ás félidőt követően 1-0-ra győztek Szombathelyen, találatunkat Ponczók Csaba szerezte büntetőből a 80. percben.

A mintegy 1000 lelkes hazai szurkoló előtt Zsivoczky Gyula szövetségi edző Ambrusics Róbert - Kalász Milán (Kovács István a 74. percben), Ízing Martin, Otigba Kenneth, Farkas Márk - Kelemen Dávid, Nagy Armand - Skriba Máté (Magos Mátyás az 52. percben), Ponczók Csaba, Czár Richárd (Gyurján Bence a szünetben) - Angyal Norbert összeállításban szerepeltette az együttest. Csapatunk az első félidőben is mezőnyfölényben futballozott, de ez ekkor még meddőnek bizonyult. Támadásaink sorra elhaltak a bosnyákok 16-osa előtt - igaz, a vendégek eddig sem jutottak el.

A második játékrészben veszélyesebb lett válogatottunk játéka, ekkor már több ziccerünk is adódott, de a meccs egyetlen gólja csak pillanatokkal a lefújás előtt, a 80. percben született meg. Ekkor Kovács Istvánt buktatta egy bosnyák védő a büntetőterületen belül, s a megítélt büntetőt Ponczók Csaba értékesítette: a középpályás higgadtan a kapu bal alsó sarkába helyezett (1-0).

- Végig fölényben futballoztunk, a második félidőben cseréink révén felgyorsítottuk a játékunkat, és ekkor már helyzeteket is alakítottunk ki
- mondta el honlapunknak Zsivoczky Gyula szövetségi edző. - Ekkor nagy nyomást gyakoroltunk a bosnyákok kapujára, és bár ők veszélyesen kontráztak, mi határozottan védekeztünk. Az utolsó tíz percre ismét szerkezetet váltottunk és ennek köszönhetően az utolsó percben Kovács István révén kiharcoltunk egy tizenegyest, amit Ponczók Csaba értékesített.

A nap másik mérkőzésén Csehország 3-2-re legyőzte Grúziát, így szombaton 17. 30-kor Szombathelyen a csoportelsőségről döntő meccset játszunk a csehekkel.


A csoport állása:

1. Csehország 6 pont
2. Magyarország 4 pont
3. Grúzia 1 pont
4. Bosznia-Hercegovina 0 pont


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.