U17-es Eb-selejtező: felkészülten várja a bemutatkozást a válogatott
U17 férfi   |   Archívum   |   2012. október. 17., 20:56
U17-es Eb-selejtező: felkészülten várja a bemutatkozást a válogatott

A Pisont István vezette U17-es válogatott csütörtökön kezdi az Európa-bajnoki selejtező minitornát Telkiben.

U17-es válogatottunk szerdán elhagyta Tatát, és immár szűkített, 18 fős kerettel áttette a székhelyét Telkibe, ahol csütörtökön 13.30 órakor megkezdi szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. Az utolsó tatai napot az A-válogatott vb-selejtezőjének megtekintése zárta, a fiatalok óriási szurkolást csaptak a tévé előtt, a felnőttek sikere érezhetően jót tett a harci szellemnek.

A mieink első ellenfele Liechtenstein korosztályos csapata lesz, majd szombaton Albánia, jövő kedden Olaszország ellen lép pályára az együttes. A kvartett első két helyezettje jut a jövő tavaszi elitkörbe.

U17 EB selejtező

A három meccsből az olaszok elleni ígérkezik a legnehezebbnek (a két csapat tavaly decemberben egy izraeli felkészülési tornán már találkozott egymással, akkor 1-0-ás vereséget szenvedett a magyar válogatott), az albánokról egyelőre nincsenek érdemi információink, míg Liechtensteint videofelvételek alapján térképezte fel a szakmai stáb.

- Egyelőre csakis a Liechtenstein elleni mérkőzésre készülünk, az albánokat az első csoportmeccsük alapján térképezzük fel, az olaszokat pedig két összecsapáson is megnézik megfigyelőink - mondta az mlsz.hu-nak Pisont István szövetségi edző. - A célunk az elitkörbe jutás, ezért mindenképpen győzelemre készülünk a nyitányon, ugyanakkor felhívtam mindenki figyelmét arra, hogy nem szabad félvállról venni a liechtensteini csapatot, az első gólig egész biztosan meg fogunk szenvedni ellenük, mert egy nagyon zárt védekezést kell majd feltörnünk. Bízom a csapatban, és biztos vagyok benne, hogy kellő fegyelmezettséggel, vállalkozó szellemmel és kreativitással magabiztosan venni tudjuk az első akadályt. A játékosok készen állnak, nagy várakozással tekintenek a viadal elé, amely az első igazán komoly lépést jelenti számukra a felnőtt labdarúgás felé vezető úton.

A magyar válogatott 18 fős kerete:

Kapusok:
Ordasi Gergely (FTC)
Ivancsics Alex (PMFC)


Védők:
Bedi Noel (Illés Akadémia)
Kecskés Ákos (Atalanta)
Talabér Attila (MTK)
Spandler Csaba (PFLA)
Nagy Ádám (Győr)

Középpályások:
Vida Máté (Vasas)
Gazdag Dániel (MFA)
Szántó Tamás (Rapid Wien)
Korozmán Kevin (MTK)
Rácz Barnabás (Illés Akadémia)
Koszta Márk (Honvéd-MFA)

Támadók:
Grabant Bence (Illés Akadémia)
Bölcsföldi Milán (Illés Akadémia)
Tihanyi Olivér (Illés Akadémia)
Zsótér Donát (PFLA)

Az Eb-selejtező programja:

Október 18., csütörtök:
Magyarország - Liechtenstein 13.30, Telki
Olaszország - Albánia 13.30, Tatabánya

Október 20., szombat
Magyarország - Albánia 13.30, Telki
Olaszország - Liechtenstein 13.30, Tatabánya

Október 23., kedd:
Magyarország - Olaszország 13.30, Telki
Liechtenstein - Albánia, 13.30 Tatabánya


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.