U17: Eb-elitkörbe jutott a válogatott
U17 férfi   |   Archívum   |   2014. október. 23., 16:02
U17: Eb-elitkörbe jutott a válogatott

U17-es válogatottunk az izraeliek után a kazahokat is 1-0-ra győzte le a hazai rendezésű Eb-selejtező tornán, ezzel már biztosan résztvevője lesz a tavaszi elitkörnek.

A magyar válogatott az első fordulóban 1-0-ra legyőzte az izraelieket, míg a kazahok 8-1-re kikaptak a horvátoktól. Meglepően kapkodóan, pontatlanul kezdtük a mérkőzést, és bár a 4. percben közel jártunk a gólszerzéshez (Herjeczki Kristóf hibázott ziccert), a folytatásban a mieink hiába birtokolták többet a labdát, elmaradtak a lehetőségek. A kazahok megszállták saját tizenhatosuk előterét, de a saját térfelünkön elkövetett technikai hibák, pontatlan passzok, labdavesztésünk után nem egy esetben akár ziccerig is játszhatták volna a helyzetet, szerencsére nem tudtak élni a felkínált lehetőségekkel.

A gólnélküli döntetlennel véget ért első félidőt követően a szünet után feljavult a játékunk, a 42. percben Herjeczki Kristóf a kapufát találta el, majd több alkalommal is kevés hiányzott a vezetés megszerzéséhez. A kazahok is érezhették, hogy érik a magyar gól, próbálták húzni az időt, de ezzel a taktikával nem sokra mentek, csak bő negyedóráig bírták a nyomást: az 56. percben Herjeczki bal oldali szögletét követően Danil Podymskiy, a vendégek kapusa a rövid saroknál sután ért a labdához, ami a kezéről a jobb alsó sarokba pattant (1-0).

A gól után feladták a sündisznóállást a kazahok, de kidolgozott akcióik nem voltak, legfeljebb egy-két magyar hibát kihasználva tudtak veszélyeztetni. A 82. percben a vendégek jobbhátvédje, Kaisar Mairash kiállíttatta magát, de ennek már nem volt jelentősége, a magyar válogatott megnyerte a találkozót, és miután a horvát-izraeli meccs 0-0-ra végződött, a mieink bebiztosították továbbjutásukat a tavaszi elitkörbe.

A magyar válogatott vasárnap 13.30 órakor a horvátok ellen zárja az Eb-selejtező tornát Telkiben.

- Tudtuk, hogy a kazahok megpróbálnak minél stabilabban védekezni, hiszen az előző meccsen komoly vereségbe futottak bele, ugyanakkor azokat a pontokat is ismertük, ahol verhetőek - mondta Belvon Attila az mlsz.hu-nak. - Az, hogy csak 1-0-ra sikerült nyerni, egyrészt annak volt tulajdonítható, hogy voltak gyengébb teljesítmények a csapatban, és ez átragadt a többi játékosra is, így lett helyenként kapkodó és pontatlan a játékunk. Látszott, hogy támadó poszton kevés a variációs lehetőségünk, ebben lépni kell előre a jövőben. Ettől függetlenül nagy dolognak tartom, hogy két kör után továbbjutottunk a csoportból. A harmadik mérkőzésen azt várom, hogy a játékosok végre higgyék el, hogy tudnak futballozni, és térjünk vissza ahhoz a játékhoz, amit a felkészülés alatt láttunk.

Magyarország-Kazahsztán 1-0 (0-0)
Magyarország: Vajda Dániel - Szalai András, Patik Márton, Tóth Bence, Szalai Attila - Bodrogi János, Tajti Mátyás (Szabó Bence, 41.), Vogyicska Bálint - Herjeczki Kristóf, Bíró Bence (Tóth Dávid, 77.), Tömösvári Bálint (Lassú Zsombor, 60.)

[galleryRel id="79619|U17 Magyarország-Kazahsztán 1-0]

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.