U17: Döntetlennel kerültünk közel az Eb-továbbjutáshoz
U17 férfi   |   Archívum   |   2017. május. 06., 17:48
U17: Döntetlennel kerültünk közel az Eb-továbbjutáshoz

U17-es válogatottunk 1-1-es döntetlent játszott a skótokkal a korosztályos Európa-bajnokság második csoportmeccsén, és ezzel közel került a továbbjutás kiharcolásához.

A magyar U17-es válogatott a franciák szerdai legyőzése után az első játéknap másik győztes csapatával, a skót válogatottal mérkőzött meg Zágrábban, a korosztályos Európa-bajnokságon. Szélesi Zoltán két helyen változtatott a franciák elleni kezdőcsapaton, Bolla Gergő helyén Mocsi Attila, Torvund Alexander helyén pedig Szendrei Norbert szerepelt.

Már az első percekben látszott, hogy a magyar válogatottnak nem lesz könnyebb dolga, mint a franciák ellen. A skótok egész más játékstílust képviseltek, a váratlan húzások helyett megpróbálták párharcokra kényszeríteni a magyar játékosokat, és kihasználni fizikális fölényüket. Válogatottunk az első negyedórában vezetett ugyan egy-két ígéretes akciót, de jelentősebb fölényt a félidő közepéhez közeledve tudott kiharcolni, ebben a periódusban többször is meleg pillanatokat okoztunk a skót védőknek.

Gólt azonban az ellenfél szerzett, tulajdonképpen igazi helyzet nélkül: a 31. percben egy bal oldali, kapu elé ívelt szabadrúgásra Ásványi Balázs kimozdult kapujából, de a labda átcsúszott a hasa alatt, Rudden csapott le rá, és az üres kapuba lőtt (1-0). A félidő hátralévő részében a magyar válogatott nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, sikerült is beszorítani a skótokat a kapujuk elé, a lehetőségeink megvoltak a gólszerzésre, de nem tudtuk bevenni a kaput, egygólos hátrányban zártuk a játékrészt.

DSC_1094|

A második félidőt nagy mezőnyfölényben kezdtük, és tíz perc alatt sikerült megtörni a skótok ellenállását, az 51. percben Szerető Krisztofer egy 22 méteres szabadrúgásból, a balösszekötő helyéről a kapu bal oldalába tekert (1-1). A gólunk után ismét nyíltabbá vált a mérkőzés, a skótok az 57. percben addigi legnagyobb lehetőségüket hagyták ki, majd egy perccel később ismét elhibáztak egy kecsegtető helyzetet. Bár a döntetlen inkább nekünk kedvezett, nem váltottunk biztonsági játékra, a skótok viszont kénytelenek voltak egyre nagyobb kockázatot vállalni.

A hajrához közeledve sem tudta átvenni az irányítást a skót válogatott, így ellenfelünk csak kontratámadásaiban bízhatott, de a védelmünket nem sikerült megbontania. Sőt, az utolsó pillanatokban még a mieink előtt adódtak lehetőségek, a győztes gól azonban elmaradt, 1-1-gyel zárult a meccs. A döntetlennel négyre növeltük pontjaink számát, a skótoknak ugyancsak négy pontjuk van. A csoport másik mérkőzésén a franciák 7-0-ra legyőzték a mieink keddi ellenfelét, a feröeri válogatottat, így három ponttal várják az utolsó kört.

- Jól működött a taktikánk, a széleken sikerült többször is megbontanunk a skót válogatottat, megvoltak a helyzeteink a győzelemhez is. Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, a srácok hozzáállásával is, rengeteg munkát tettek bele ebbe a találkozóba - értékelt a mérkőzés után Szélesi Zoltán.

Skócia-Magyarország 1-1 (1-0)
Magyarország: Ásvány Balázs - Kovács Krisztián, Opavszky Balázs (Bolla Gergő, 71.), Mocsi Attila, Majnovics Martin - Csonka András, Bencze Márk - Csoboth Kevin, Schön Szabolcs (Timári Norman, 78.), Szerető Krisztofer - Szendrei Norbert (Torvund Alexander, 50.)
Gólszerző: Rudden 31., ill. Szerető 51.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.