U17: az utolsó körben dől el a továbbjutás
U17 férfi   |   Archívum   |   2013. szeptember. 25., 21:08
U17: az utolsó körben dől el a továbbjutás

A szlovéniai Eb-selejtező torna második játéknapján U17-es válogatottunk 4-2-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni mérkőzésen.

A walesiek elleni 5-5-ös döntetlen után a második játéknapon a szlovén csapat volt a magyar válogatott ellenfele. A mérkőzés első perceiben mindkét csapatnak megvolt a lehetősége a vezető gól megszerzésére, mi három lövéssel is veszélyeztettünk, mégis a hazaiaknak sikerült betalálniuk, a 12. percben Repas volt eredményes. A mieink a gyors egyenlítés reményében léptek fel a folytatásban, de a szlovénok ránk tudták erőltetni saját játékukat, keményen, agresszíven futballoztak, fizikális fölényüket kihasználva a párharcokat, ütközéseket erőltették, és ezzel megfojtották a labdabirtoklásra és rövid passzokra épülő focinkat. A 31. percben Tijanic szabadrúgásból vette be a kapunkat, így 2-0-ás hazai előnnyel zárult a félidő.

A szünetben rendeztük a sorokat, a fordulás után feljavult a játékunk, de az 52. percben Tijanic ismét gólra váltott egy szabadrúgást, négy perccel később pedig csapatkapitányunk, Hursán György megkapta második sárgáját, ezzel emberhátrányba kerültünk. Tíz emberrel sem adtunk fel, és a 68. percben Sallai Roland szöglete után Csonka Bonifác szépített, igaz, négy perccel később egy súlyos egyéni hibát kihasználva Susnjara visszaállította a háromgólos különbséget. A 77. percben Korozmán Kevin szabadrúgása után Pávkovics Bence volt eredményes, de a további zárkózásra már nem volt esély, ráadásul a hosszabbításban Pávkovics is pirosat kapott, így ő sem léphet pályára az utolsó mérkőzésen.

A másik szerdai összecsapáson Skócia 0-0-ás döntetlent játszott a walesiekkel, így az utolsó játéknap előtt még mind a négy válogatott reménykedhet a továbbjutásban. Hogy ez nekünk sikerüljön, szombaton mindenképpen győznünk kell a skótok ellen.

- Az első félidőben teljes tanácstalanság lett úrrá a csapaton, teljesen más felfogásban játszottunk, mint amit előre megbeszéltünk, és hagytuk, hogy kétgólos előnyre tegyen szert az ellenfél - mondta a meccs után Tuboly Frigyes. - A félidőben rendeztük a sorainkat, de emberhátrányban nem tudtunk fordítani. A szlovénok ránk erőltették a játékukat, keményen fociztak, és a párharcokból rendre ők jöttek ki győztesen, és ami külön bosszantó, hogy két gólt szabadrúgásból lőttek, kettőt pedig súlyos egyéni hiba előzött meg részünkről. A vereség ellenére megmaradt az esélyünk a továbbjutásra, ehhez viszont szombaton mindenképpen győznünk kell Skócia ellen, ami komoly kihívás lesz, főleg két kiállított kulcsjátékosunk nélkül.

U17-es Eb-selejtező:
Szlovénia-Magyarország 4-2 (2-0)
Magyarország:
Demjén Patrik - Katona Máté, Hursán György (csk), Csonka Bonifác, Dudás Richárd (Fék Zsolt, 59.) - Fehér Imre, Pávkovics Bence, Sallai Roland (Szatmári István, 75.) - Damásdi Alex, Nyári Martin (Péter Bence, 41.), Korozmán Kevin
Gólszerző: Repas 12., Tijanic 31., Tijanic 52., Susnjara 72., ill. Csonka 68., Pávkovics 72.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.