U17: a románok ellen kezdjük az Eb-selejtező tornát
U17 férfi   |   Archívum   |   2015. október. 22., 22:15
U17: a románok ellen kezdjük az Eb-selejtező tornát

Szombaton megkezdődnek a küzdelmek az U17-es Európa-bajnoki selejtező sorozat magyarországi rendezésű 4-es csoportjában.

A hazai rendezésű minitorna első játéknapján, szombaton 13.15 órakor a Szélesi Zoltán vezette magyar válogatott a románokkal mérkőzik meg Telkiben, míg a csoport másik két tagja, a grúz és a szlovák korosztályos együttes Dabason találkozik egymással. A mieink a hét eleje óta készülnek együtt Telkiben, ahol a szakmai stáb a precízen felépített csapatjáték egyes elemeit veszi át a játékosokkal a románok elleni összecsapás előtt.

- Bárki is legyen az ellenfelünk, az egység a legfontosabb, igazi csapatként kell helytállnunk, hiszen nincsenek olyan játékosaink, akik minden egyes mérkőzésen nemzetközi szinten klasszis játékkal meccset tudnak eldönteni. A felkészülés során igyekeztünk a fegyelmezett, szervezett futballhoz elengedhetetlen feladatokat sulykolni, begyakorolni az együttes mozgásokat, és aprólékosan, szinte méterről méterre felépíteni a játékunkat. Természetesen támadásban, az ellenfél kapuja előtt már az egyéni tudás, a játékosok kvalitásai lesznek a döntőek, de minden kerettaggal szemben a szervezett futball az alapelvárásunk - mondta az mlsz.hu-nak Szélesi Zoltán.

A mieink első ellenfele, a román válogatott a nemzetközi színtéren több tapasztattal bíró játékosokat tud csatasorba küldeni szombaton, hiszen riválisunk keretébe az Arsenal, a Genoa, a Swansea vagy a Villarreal is ad játékost.

- A román válogatott jó egyéni képességű labdarúgókból áll, van például játékosuk a spanyol vagy az angol bajnokságból, a támadószekcióban szereplő futballistákra kiemelten oda kell figyelni. A románok jelenleg valamivel előttünk járnak, de az egyéni különbségek kiküszöbölhetőek megfelelő csapatjátékkal. Szeretnénk győzelemre játszani a szombati mérkőzésen - tette hozzá Szélesi Zoltán.

A mieink a második csoportmeccsen, hétfőn 13.30-tól a szlovákokkal játszanak a felcsúti Pancho Arénában, majd csütörtökön a grúzok következnek, szintén Felcsúton. A kvartett első két helyezettje biztosan továbbjut az elitkörbe, de a 13 selejtező csoport öt legjobb harmadikja is készülhet a tavaszi folytatásra.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Varga Ádám (FTC)
Bese Balázs (MTK Budapest)
Berla Attila (Honvéd-MFA)

Védők:

Erdélyi Botond (Honvéd-MFA)
Farkas Máté (Aadorf)
Virág Ákos (DVSC)
Szekeres Pál (MTK Budapest)
Falusy Bálint (Honvéd-MFA)
Berdó Máté (MTK Budapest)
Deutsch László (Puskás Akadémia)
Gajda Márk (Honvéd-MFA)

Középpályások:

Stoiacovici Dávid (Honvéd-MFA)
Kiss Bence (Illés Akadémia)
Pintyi Roland (FTC)
Németh Gergő (Sturm Graz)
Takács Martin (FTC)

Támadók:

Bévárdi Zsombor (Puskás Akadémia)
Pratsler Benjamin (Honvéd-MFA)
Horváth Olivér (MTK Budapest)
Palincsár Martin (MTK Budapest)
Kun Bertalan (PSV)
Lakatos István (FTC)
Bence Márk (Vasas)
Szabó Levente (Atalanta)
Tímári Norman (Puskás Akadémia)
Kundrák Norbert (Honvéd-MFA)

Az Eb-selejtező torna programja:

Október 24., szombat:

Magyarország-Románia, 13.15, Telki
Grúzia-Szlovákia, 13.30, Dabas

Október 26., hétfő:

Magyarország-Szlovákia, 13.30, Felcsút
Románia-Grúzia, 13.30, Dabas

Október 29., csütörtök:

Grúzia-Magyarország, 13.30, Felcsút
Szlovákia-Románia, 13.30, Dabas

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.