Tornagyőztes az U17-es válogatott
U17 férfi   |   Archívum   |   2008. augusztus. 09., 21:01
Tornagyőztes az U17-es válogatott

Hatodik alkalommal hódította el a Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgó Torna aranyérmét a magyar U17-es válogatott, amely sikerét követően magabiztosan készülhet szeptemberi, a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtezőkre. A mieink a kupa döntőjében 1-1-es döntetlen után 11-esekkel győzték le Horvátország korosztályos együttesét.

A büntetők nekünk sikerültek jobban

Zsivoczky Gyula csapata Ambusics Róbert - Farkas Márk, Otikba Kenneth, Izing Martin, Tar Krisztián - Szakály Attila (Nagy Armand az 55. percben), Kelemen Dávid - Skriba Máté, Ponczok Csaba, Magos Mátyás (Tóbiás Zsolt a 69. percben) - Angyal Norbert (Oláh Zsolt a 73. percben) összeállításban szerepelt.

A torna döntője végig kiegyensúlyozott játékot hozott, a két, egymásból remekül felkészült csapat ritkán jutott el gólszerzési lehetőségig.

Megnyerték a tornát a mieink
Ezzel együtt hamar, már a harmadik percben vezetést szerezetek a horvátok, Franco Mlinar 21 méterről, szabadrúgásból csavart a kapunk jobb oldalába. A mieink még a szünet előtt egyenlítettek, az egész torna során nagyszerűen futballozó Ponczok Csaba, Magos Mátyás kiváló jobb oldali átadása után, a kapust megelőzve nyolc méterről fejelt a jobb felső sarokba. A szünet előtt vezetéshez is juthattunk volna, ám a horvátok kapusa többször is bravúrral védett.

A második játékrészben mindkét gárda játékán érződött, hogy semmiképpen sem kíván veszíteni, ezért több biztonsági megoldást, mint szép megmozdulást láthatott a mintegy 500 néző. A hajrában Ambrusics Róbert parádés védései is kellettek ahhoz, hogy a tornagyőzelemről végül tizenegyesek döntsenek.

A büntetők során jobbnak bizonyultak a mieink, Farkas Márk, Skriba Máté, Kelemen Dávid és Ponczok Csaba is a kapuba talált, a vendégek közül pedig ketten is hibáztak: s egy mellélőtt büntető után a negyedik sorozatban Ambrusics védett egy lövést, így a meccset a mieink nyerték.

Az igazi erőpróba szeptemberben lesz

- Felemelő érzés hazai pályán megnyerni egy rangos tornát, és ez nagy erőt ad számunkra az Eb-felkészülés hajrájában - nyilatkozta a találkozó után honlapunknak Zsivoczky Gyula szövetségi edző.- Nyilván sok javítanivaló van még játékunkban, de a fiatalok hozzáállása és futballtudása sok jót ígér számunka. Gratulálok valamennyi kerettagnak.
Mindkét gárda a győzelemre törekedett


A torna döntőjén jelen volt Kisteleki István, az MLSZ és Vlatko Markovic, a horvát szövetség elnöke is.

- A szlovákok és a horvátok elleni játék egyaránt roppant biztató volt, úgy érzem, a döntőben egy nagyszerű csapatot győzött le együttesünk - mondta el az mlsz.hu-nak Kisteleki István. - Érezhető, hogy az elmúlt időszakban nagyszerű munkát végeztek a szakemberek a csapat mellett, ám az igazi erőpróbát természetesen az Eb-selejtezők jelentik majd.

A meccs után a torna legjobbjai átvették díjaikat. Ambrusics Róbert lett a kupa legjobb kapusa, Ponczok Csaba a gólkirály, a Fair Play-díjat a csehek, az ezüstérmet a horvátok, az aranyérmet pedig a mieinknek adta át Kisteleki István, Vlatko Markovic és Jámbor László , az MLSZ fejlesztési igazgatója.

A nap többi meccsének eredménye:

Szerbia - Szlovákia 7-3
Csehország - Lengyelország 3-1
Románia -Izrael 2-2, 11-esekkel Románia győzött


A torna végeredménye:

1. Magyarország
2. Horvátország
3. Szerbia
4. Szlovákia
5. Románia
6. Izrael
7. Csehország
8. Lengyelország


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.