Tíz gólt lőttünk az ukránoknak
U17 férfi   |   Archívum   |   2012. május. 07., 16:42
Tíz gólt lőttünk az ukránoknak

Női U17-es válogatottunk fölényes győzelemmel szerezte meg a harmadik helyet a moldovai nemzetközi tornán, a bronzérem mellé járó díjat Michel Platini adta át a mieinknek.

A románoktól nagy csatában elszenvedett 4-3-as vereség után Hevesi Tamás együttese az ukránokkal játszott a harmadik helyért a moldovai négyes tornán.

A mieink a Bogdányi Evelin - Lázár Alexandra, Mészáros Dalma, Zólyomi Rebeka, Szabó Dorottya (Balázs Eszter, 55) - Bokor Adrienn (Csidei Klaudia, 77.), Fenyvesi Evelin, Szabó Viktória - Öreg Cintia (Horváth Boglárka, 41.), Kaján Zsanett (Vicsek Nóra, 73.), Diószegi Fanni (Nagypál Fatima, 55.) összeállításban szerepeltek a mérkőzésen.

A találkozó végig egyoldalú játékot, óriási magyar fölényt hozott, amit a 10-1-es végeredmény önmagában is jól mutat. Kaján Zsanett egymaga hat gólt szerzett, rajta kívül Szabó Viktória kettő, Diószegi Fanni és Fenyvesi egy-egy találattal járult hozzá a sikerhez. Érdekesség, hogy a tornát megtisztelte jelenlétével Michel Platini, az UEFA elnöke is, aki a díjátadásnál is segédkezett, a mieink is tőle vették át a harmadik helyért járó trófeát.

- Nagyon rangos nemzetközi tornát zártunk sikerrel, és így utólag azt mondom, hogy a mutatott teljesítmények alapján megérdemeltük volna, hogy döntőt játsszunk - értékelt a mai mérkőzés után Hevesi Tamás. - Az ukránok ellen nagyon szépen játszottunk, kiugratásokkal, a széleken való támadásokkal kerültünk a védők mögé, és ezúttal a helyzetkihasználásunk is jó volt. Nemzetközi mérkőzésen tíz gólt rúgni minden esetben hatalmas teljesítmény, kiváltképp egy erős futballkultúrával rendelkező rivális ellen, mint amilyen Ukrajna is.  Ezen a meccsen jól kijött a lépés a csapatnak, Kaján Zsanett korosztályos szinten világklasszis teljesítményt nyújtott, de rajta kívül is voltak kiváló teljesítmények. Szívből gratulálok az egész csapatnak, nagy öröm ez a magyar női labdarúgásnak, a lányok megérdemlik, hogy kalapot emeljünk előttük.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.