Telki Kupa: kettőből kettő, megvan a tornagyőzelem
U17 férfi   |   Archívum   |   2014. augusztus. 07., 19:06
Telki Kupa: kettőből kettő, megvan a tornagyőzelem

Az írek után a szerbeket is legyőzte U17-es válogatottunk a Telki Kupán.

Kedden, Dorogon Írország ellen nem volt könnyű dolga a magyar válogatottnak a viadal nyitónapján, de Szőke Dániel találatával sikerült 1-0-ra legyőznünk első ellenfelünket. A második játéknapon a szerb válogatott volt az ellenfél, amely kedden ugyancsak 1-0-ra nyert Málta ellen.

Az első félidőt nyomasztó fölényben játszotta végig a magyar válogatott, kapujuk elé szögezte a szerbeket, de sokáig meddő volt a fölényünk. A meccs elején Bíró Bence előtt adódott kecsegtető helyzet, a játékrész felénél pedig Tömösvári Bálint kapott pontos ütempasszt, de a szerb kapus lelopta a lábáról a labdát.

A 30. percben megszereztük a vezetést, Szalai Attila futott el a bal oldalon, az alapvonal közeléből középre adott, a rövid saroknál érkező Tömösvári Bálint egy átvétel után közelről a jobb sarokba passzolt (1-0).

DSC_4957|

A második félidőben kiegyenlítettebbé vált a játék, a szerbeknek is adódott egy-két lehetőségük, de labdabirtoklási fölény továbbra is nálunk volt. A 70. percben Szőke Dániel szabadrúgásból találta el a felső kapufát, és ezen kívül is szerezhettünk volna gólt, ha pontosabbak a befejezéseink. Végül nem sikerült magabiztossá tenni az előnyt, de az egygólos fórt megtartottuk a találkozó végéig, így két meccs után hibátlanul, hat ponttal állunk. Miután a másik csütörtöki találkozón Málta 1-1-es döntetlent játszott az írekkel, a szombati, Málta elleni meccsünk eredményétől függetlenül megnyertük a viadalt.

- Az első félidőben uraltuk a középpályát, jól és eredményesen játszottunk, a szerbek csak elvétve tudtak a kapunk közelébe kerülni - mondta a mérkőzés után Belvon Attila szövetségi edző. - A második félidőben mintha kicsit elbíztuk volna magunkat, és egy-két egyéni hibánkat nagy lehetőséggel büntette a szerb csapat. Voltak ennek a félidőnek is szép periódusai, de sajnos a kialakított lehetőségeket elhibáztuk, így egészen a végéig szoros volt a találkozó. Összességében megérdemelten nyertünk, de még mindig bőven van tere az előrelépésnek a játékunkban.

Magyarország-Szerbia 1-0 (1-0)
Magyarország:
Balogh Péter - Tóth Dávid, Nemes Barna, Tóth Bence, Szalai Attila - Szalai András, Bodrogi János (Szőke Dániel, 61.), Vogyicska Bálint (Gergényi Bence, 70.) - Herjeczki Kristóf (Dragóner Filip, 61.), Bíró Bence (Bayer Bence, 61.), Tömösvári Bálint (Kerekes Krisztián, 72.)

$galeria_cim


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.