Szélesi Zoltán: Fontos győzelem, de még semmi sem dőlt el
U17 férfi   |   Archívum   |   2017. május. 03., 16:52
Szélesi Zoltán: Fontos győzelem, de még semmi sem dőlt el

A magyar U17-es válogatott szövetségi edzője a franciák elleni győztes Eb-nyitány elmondta: a csapat rászolgált a sikerre, de azért voltak hibák is a játékában.

A Magyarország-Franciaország U17-es Eb-mérkőzés első és utolsó gólját is a franciák szerezték, mégis mi örülhettünk a győzelemnek, az ellenfél két találata között ugyanis háromszor is eredményesek voltunk. A 3-2-es siker után Szélesi Zoltán kiemelte: fontos, hogy ugyanolyan mentalistással lépjünk pályára a hátralévő két csoportmérkőzésen, mint a main.

– Ha ez eredményt nézzük, akkor elmondható, hogy ennél jobban nem is kezdhettünk volna a tornát. Európa egyik topcsapatával játszottunk, és elsősorban az erős csapategységnek köszönhetjük a nagyon fontos sikert, működött a taktikánk, szép támadásokat vezettünk, gólokat lőttünk. Játékban azért voltak hibáink, ezt jelzi, hogy a franciáknak sok helyzetük volt, Ásványi Balázs nagy védései is kellettek a sikerhez. Ugyanakkor ez természetes, hiszen Európa egyik topcsapatával játszottunk. Fejlődik a válogatottunk, rászolgáltunk a mai a sikerre, de nem szabad elszállni a győzelem után, hiszen még semmi sem dőlt el, két fontos meccs vár ránk a csoportban – fogalmazott Szélesi Zoltán a találkozó után.

A francia válogatott szakvezetője, Lionel Rouxel a találkozó után elismerte, hogy csapatként a magyar válogatott teljesített jobban a meccsen:

– Csapatként felülmúlt bennünket a magyar válogatott, nálunk inkább egyéniségeket láttam, kevésbé éreztem egységes csapatnak a társaságot. Megvoltak a helyzeteink, de hiányzott a koncentráció a játékunkból, ezért nem lőttünk be a helyzeteinket. El kell ismerni, hogy a magyar kapus nagyszerűen védett, de a csatárok is kellettek ahhoz, hogy kimaradjanak a ziccereink. A magyar csapat emellett támadásban is jól teljesített, gratulálok a győzelméhez – mondta Lionel Rouxel.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.