Olaszországban kezdi az évet az U17-es válogatott
U17 férfi   |   Archívum   |   2014. február. 18., 14:55
Olaszországban kezdi az évet az U17-es válogatott

Szerdán Reggio Calabriában a házigazdákkal mérkőzik meg a Pisont István vezette együttes.

Az U17-es válogatott tavaly ősszel nem tudta kiharcolni az elitkörbe jutást a szlovéniai Európa-bajnoki selejtezőn, a sikertelen szeptemberi torna után most először találkozott a korosztály kerete. A válogatott irányításával megbízott Pisont István az olaszországi túra előtt több változtatást is eszközölt a legutóbbi kerethez képest, olyan játékosokat is meghívott az együttesbe, akik korábban nem voltak tagjai a csapatnak, de klubjukban nyújtott teljesítményük alapján kiérdemelték az esélyt a bizonyításra.

A válogatott hétfőn hajnalban utazott el Olaszországba, a házigazdák elleni összecsapást szerdán 11 órakor rendezik meg.

- Az elutazás előtt el kellett beszélgetnünk az elmúlt fél évről a játékosokkal, kielemeztük a mérkőzéseinken elkövetett hibákat, illetve megbeszéltük, hogy a szeptemberi kudarc rávilágított olyan hozzáállásbeli problémákra, amelyeken feltétlenül változtatnunk kell - mondta az mlsz.hu-nak Pisont István. - Ennek a korosztálynak időre van szüksége, hogy megfelelően összeálljon, de idő tekintetében viszonylag jól állunk, hiszen legközelebb másfél év múlva lesznek tétmérkőzései az együttesnek. Az első összetartásunk célja, hogy megismerjük és bevonjuk az elkezdett programba az újonnan behívott futballistákat, sokan közülük még alig rendelkeznek nemzetközi tapasztalatokkal. Szerdán egy nagyon erős, összeszokott ellenféllel szemben mérhetjük le, hogy hol állunk, de ezúttal nem elsősorban a számszerű eredmény a fontos, hanem az, hogy a játékosok az alapozás után felvegyék a nemzetközi ritmust, és újabb fontos tapasztalatokat szerezzenek.

A válogatott kerete:

Kapusok:

Tóth Balázs (Puskás Akadémia)
Gyollai Dániel (Stoke City FC)

Védők:

Csonka Bonifác (Puskás Akadémia)
Erdei András (Puskás Akadémia)
Katona Máté (MTK Budapest)
Kertai Dániel (Puskás Akadémia)
Keresztes Bence (AC Chievo Verona)
Pávkovics Bence (MTK Budapest)
Fodor Ákos (Illés Akadémia)

Középpályások:

Haris Attila (Ferencvárosi TC)
Tajti Mátyás (Puskás Akadémia)
Korozmán Kevin (Ferencvárosi TC)
Sallai Roland (Puskás Akadémia)
Szatmári István (MTK Budapest)

Támadók:

Damásdi Alex (Puskás Akadémia)
Popov Patrik (Ferencvárosi TC)
Bíró Bence (Budapest Honvéd-MFA)
Óvári Zsolt (Puskás Akadémia)

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.