Második döntetlenünk az Eb-selejtezőtornán
U17 férfi   |   Archívum   |   2008. március. 15., 20:51
Második döntetlenünk az Eb-selejtezőtornán

U17-es együttesünk Bosznia-Hercegovina ellen játszotta második Eb-selejtezőjét Hollandiában. A mieink az első félidőben 2-1-es vezetésre tettek szert, de a végeredmény 2-2-es döntetlen lett. Csoportelsőségünkhöz így az szükséges, hogy harmadik mérkőzésünkön győzzünk Hollandia ellen, a bosnyákok pedig ne verjék meg Norvégiát.

Hátrányból fordított a csapat

Zsivoczky Gyula szövetségi edző ezúttal Kovácsik Ádám - Üveges Szabolcs, Szűcs László, Tóth Máté, Ladányi Tibor - Pölöskei Zsolt (Eppel Márton a 66. percben), Kiss Máté - Csorba Szabolcs, Nagy Dániel (Preklet Csaba a szünetben), Kovács István (Csiki Norbert a 77. percben) - Tischler Patrik összeállításban küldte pályára együttesét. A meccs nem kezdődött jól a mieink szempontjából: a 10. percben egy bal oldali szöglet után Mahir Karic ért fejjel az ötösön belül a labdához, ami a kapunkban kötött ki (0-1).

A 29. percben egyenlített a mezőnyfölényben játszó magyar gárda, Kiss Máté ugratta ki nagyszerűen a jobb összekötő helyén beinduló Csorba Szabolcsot, aki lerázta a védőjét, majd 13 méterről, estében a kapu bal oldalába lőtt (1-1). A 35. percben aztán csapatunk már át is vette a vezetést. Tischler Patrik szabadrúgásból, 27 méterről a kapu bal felső sarkába bombázott, valószínűleg a torna legnagyobb gólját szerezve (2-1).

Meg kell tanulnunk győzni

A 62. percig örülhettek a vezetésnek a mieink, de akkor az egyik bosnyák támadó egy röviden visszafejelt labdát a keresztlécre löbbölt, majd a kipattanót Dzenan Durak fejelte a hálóba (2-2). Lendületes magyar rohamokkal fejeződött be a mérkőzés, a bosnyák csapat a félpályán sem tudta áthozni a labdát, ám ekkor már minden helyzet kimaradt.

Meg kell tanulnunk győzni
Az eredmény így döntetlen lett, amely azt jelenti, hogy a mieinknek matematikai esélye még van a továbbjutásra, amennyiben a harmadik meccsnapon nyernek a Norvégiát 2-0-ra legyőző Hollandia ellen - és a bosnyákok nem verik meg Norvégiát.

- Nem engedem játékosaimnak, hogy akár csak egyetlen percig is azt gondolják, nincs esélyünk a tornagyőzelemre - mondta el az mlsz.hu-nak a találkozó után Zsivoczky Gyula. - Ahogyan csütörtökön, most is a mi akaratunk érvényesült, fölényben futballoztunk, de nem elég jobban játszani, meg kell tanulnunk nyerni is.

A találkozót a helyszínen tekintette meg Kisteleki István, az MLSZ elnöke, és Bicskei Bertalan szakmai igazgató is.

Az Eb-selejtezőcsoport állása:


Bosznia Hercegovina 2 1 1 0 3-2 4
Hollandia 2 1 0 1 2-1 3
MAGYARORSZÁG 2 0 2 0 3-3 2
Norvégia 2 0 1 1 1-3 1

Az Eb-selejtező elitkör utolsó napjának programja:

Március 18., kedd

Hollandia - Magyarország 17 óra

Bosznia-Hercegovina - Norvégia 17 óra


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.