Legyőztük a cseheket Telkiben
U17 férfi   |   Archívum   |   2011. november. 29., 13:00
Legyőztük a cseheket Telkiben

U17-es válogatottunk felkészülési mérkőzésen 3-2-es győzelmet aratott a cseh korosztályos csapat ellen.

Pisont István szövetségi edző ezúttal többnyire azoknak a játékosoknak adott lehetőséget a bizonyításra, akik az októberi Eb-selejtezőn nem voltak tagjai a csapatnak. A mieink a Fadgyas Tamás (Rácz Gergő, 41.) - Németh Áron, Talabér Attila (Spandler Csaba, 41.), Asztalos Dávid, Bobál Dávid - Berecz Zsombor, Medgyes Zoltán (Borkai Ádám, 58.) - Szabó Zoltán (Farkas Zoltán, 50.), Mayer Milán (Kalmár Zsolt, 41.), Vida Krisztofer (Tóth Benjámin, 58.) - Bobál Gergő (Bölcsföldi Milán, 58.) összetételben szerepeltek a találkozón.

 

A mieink kezdték jobban a mérkőzést, a 9. percben Vida Krisztofer lépett ki a balösszekötő helyén, védője nem tudta tartani vele a lépést, és a tizenhatoson belül csak szabálytalanul tudta szerelni. A jogos büntetőt Bobál Gergő magabiztosan értékesítette. A 16. percben egy látványos akció végén Szabó Zoltánhoz került a labda, aki a 16-os bal sarkától kapura lőtt, az egyik védőn megpattanó labda védhetetlenül vágódott a léc alá. A 23. percben akár háromgólos is lehetett volna a magyar előny, ám Mayer Milán közeli fejesét hatalmas bravúrral hárította a cseh kapus. A vendégek keveset birtokolták a labdát, főleg kontráikra építettek, és ezekből gólokat is tudtak szerezni. A 25. percben Karel Neumann lőtte ki a hosszú sarkot egy ellentámadás végén, majd a 36. percben Tomas Choryt, a csehek centerét találta üresen labda, aki közelről nem hibázott. A szünet előtt ismét vezetést szerezhettünk volna, a 39. percben Bobál Gergő fejese után a keresztlécről pattant ki a labda.

 

A második félidőben is folytatódott a magyar mezőnyfölény, igaz, valamivel kevesebb gólhelyzet alakítottunk ki, mint az első 40 percben. A győztes találatot a 42. percben szereztük meg, ekkor a Bobál Gergő buktatásáért megítélt büntetőt a sértett értékesítette, megszerezve második találatát a mérkőzésen. A folytatásban cseréink új lendületet vittek támadójátékunkba, de az eredmény már nem változott, 3-2-es sikerrel zártuk a meccset.

 

- Nemzetközi szinten is jó iramú mérkőzést játszottunk. Jó felfogásban futballoztunk, ennek köszönhetően számtalan helyzetet alakítottunk ki, ez talán a kedvező végeredménynél is fontosabb számunkra - mondta a lefújás után Pisont István.

 

A két csapat szerdán 11 órától ismét megmérkőzik egymással Telkiben.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.