Komoly meccsek várnak az U17-esekre a ráckevei tornán
U17 férfi   |   Archívum   |   2008. augusztus. 05., 14:07
Komoly meccsek várnak az U17-esekre a ráckevei tornán

Az U17-es válogatott szövetségi edzője, Zsivoczky Gyula a szerdán kezdődő ráckevei nemzetközi torna kapcsán nyilatkozott honlapunknak. A szakvezető, aki annak idején játékosként is szerepelt a nagy múltú eseményen, kiélezett mérkőzésekre számít.

A lelkesedés nem, a nemzetközi tapasztalat még hiányzik

A kontinens egyik legpatinásabb rendezvénye az U17-es válogatottak számára kiírt Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgó Torna (a korábbi Ráckevei Torna), amelyet 28. alkalommal rendez meg a Magyar Labdarúgó Szövetség.

- Játékosként is megfogott a torna hangulata - fogalmazott Zsivoczky Gyula -. Ahogyan most, akkor is a legerősebb összeállításukban érkeztek hazánkba a válogatottak, sok későbbi nagy futballista szerepelt a tornán.

A torna már a nyolcvanas években is népszerű volt (MLSZ archív)
Biztos vagyok abban, hogy idén is látjuk majd a korosztály legjobbjait, remélhetőleg közöttük számos magyar fiatalt is.

U17-eseink nem számíthatnak könnyű mérkőzésre a szerdai nyitónapon, hiszen 17 óra 30 perckor Ráckevén a lengyel csapat lesz az ellenfél.

- Minden válogatott úgy lép pályára ezeken a mérkőzéseken - tette hozzá az ifjúsági Eb-győztes egykori labdarúgó -, mintha már tétmeccsen szerepelne, hiszen szeptemberben minden gárda Eb-selejtezőkön vesz részt. Éppen ezért kiélezett küzdelemre, és szoros meccsekre számítok a nemzetközi torna minden mérkőzésén.

Amennyiben az 1992-es generáció legjobbjai sikerrel veszik az első akadályt, csütörtökön már a döntőbejutásért küzdhetnek.

- Egységesnek és elszántnak érzem labdarúgóinkat. Sikeres felkészülési időszakon vagyunk túl, amelynek során ki tudtuk alakítani a válogatott alapjátékát. Ugyanakkor a nemzetközi rutin még természetesen hiányzik. Egyrészt, mert a legtöbben itthon futballoznak, másrészt mert egyedül a Leicesterben szereplő kapusunk, Ambrusics Róbert tudott korábban az egy évvel idősebbek között bemutatkozni, és ő is edzőmérkőzésen. Pontosan ezért jó időpontban szerepel a versenynaptárban a kupa, amelyen a fiatalok szert tehetnek némi nemzetközi tapasztalatra.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.