Kétgólos vereség Szlovéniában
U17 férfi   |   Archívum   |   2009. március. 24., 18:46
Kétgólos vereség Szlovéniában

U19-es válogatottunk kedd délután Odrancinban játszott határmenti mérkőzést Szlovénia ellen. Együttesünk az első félidőben balszerencsés körülmények között két gólt is kapott, s bár a második játékrészben fölényben futballozott és kapufát is szerezett, nem tudott változtatni az eredményen, és végül kétgólos vereséget szenvedett. A mieink csütörtök délelőtt Lentiben ismét megmérkőznek a szlovénokkal.

Válogatottunk, amelyet Wilco van Buuren távollétében (az utánpótlás válogatottak mellett dolgozó edzői stáb vezetője az U17-es gárdával Szombathelyen készül a szerdán kezdődő Eb-selejtezőkre) ezúttal ifjabb Bene Ferenc és Pisont István szövetségi edző dirigált, Kunsági Roland - Merczel Zsolt (Varga Péter a 84. percben), Szokol Zsolt, Litauszki Róbert, Sváb Dániel - Bogdán Márk, Iszlai Bence (Takács Péter a 46. percben) - Varga Bence (Futács Márkó a 65. percben), Tamási Zsolt (Tóvizi Tamás a 80. percben), Gosztonyi András - Beliczki Gerő (Bódi Ádám a 46.) összeállításban szerepelt.

A hazaiak kezdtek célratörőbben, s a szlovénok a 20. percben egy szabadrúgást követő fejessel vezetést is szereztek. Hét perccel ezután a hazaiak meg duplázták előnyüket, ekkor egy lövés után a labda irányt változtatott Merczel Zsolton, s Kunsági Roland kapust becsapva a hálóba pattant. A második félidőben a mieink már jobban és határozottabban futballoztak, jóval több helyzetet dolgoztak ki, mint a hazaiak, de Szokol Zsolt révén csak egy kapufáig jutottak, az eredményen nem sikerült változtatniuk.

- Az első félidőben szerzett tapasztalatok voltak az első idei nemzetközi-szintű leckéink, amelyek tanulsága az, hogy agresszívabban kell játszanunk - nyilatkozta honlapunknak ifjabb Bene Ferenc. - Ellenfeleink két, szerencsésnek nevezhető gólt szereztek, fiataljaink saját bőrükön tapasztalhatták, hogy nagyobb alázattal és határozottabban kell futballozniuk. A második félidőben már ennek megfelelően játszottunk, de nem sikerült szépítenünk. Csütörtökön újabb meccs következik, amelyen hasznosíthatjuk mostani tapasztalatainkat.

A mérkőzés 'visszavágójára' csütörtökön 11 órakor kerül sor, Lentiben.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.