Kétgólos vereség Rijekában
U17 férfi   |   Archívum   |   2008. február. 29., 15:53
Kétgólos vereség Rijekában

Horvátországban edzőtáborozó U17-es válogatottunk pénteken az NK Rijeka korosztályos gárdájával játszott edzőmeccset. Zsivoczky Gyula együttese 2-0-ás vereséget szenvedett, a vendéglátók mindkét gólja a szünet előtt esett.

Tanulhatunk a leckéből

A mieink Ambrusics Róbert - Szurkos Bence (Ladányi Tibor a szünetben), Szűcs László (Preklet Csaba a 37.), Tóth Máté, Ódé Norbert - Üveges Szabolcs, Kiss Máté (Gyűrű László a 70.) - Tischler Patrik (Csorba Szabolcs a 70.), Pölöskei Zsolt (Csiki Norbert az 55.), Kovács István - Eppel Márton összeállításban szerepeltek.

A jó iramú meccsen a horvátok a 11. percben egy fejes révén kerültek előnybe, majd a 27. percben egy labdavesztésünket kihasználva megszerezték második góljukat is. Csapatunk ebben az időszakban kevésbé volt meggyőző, a második játékrészre azonban feljavult, de szépítenie nem sikerült.

- Remek csapattal játszottunk, amely agresszívebben futballozott, mint mi - értékelte a látottakat Zsivoczky Gyula szövetségi edző. - A szerdai, Pula elleni sima győzelmünk után most kiütköztek hiányosságaink, látjuk, milyen problémákat kell megoldanunk az Eb-selejtezők elitköre ellőtt. A vereség nem keserít el, mert ebből a leckéből tanulhatunk, a tapasztalatokat kiértékelve előrébb tudunk majd lépni.

Következik az elitkör

A mérkőzést a helyszínen tekintette meg Kisteleki István, az MLSZ elnöke, valamint Várhidi Péter szövetségi kapitány is.

- Nincsenek még csúcsformában a játékosok, és az egyéni teljesítmények elmaradtak a várakozástól - mondta a mérkőzésről Várhidi Péter. - De a csapat egységes, a szervezettség megvan, és remélhetően a formák is javulnak az elitkörig. Ez kell is a továbbjutáshoz, amit titkon remélünk a fiataloktól...

U17-es csapatunk tagjai a mérkőzés után elindultak haza, s késő este érkeznek meg Budapesre. A fiatalok a jövő szombaton a tatai edzőtáborba költöznek, ahol a március eleji, hollandiai Eb-selejtezőkre készülnek. Együttesünk 13-án Norvégia, 15-én Bosznia-Hercegovina, 18-án pedig Hollandia ellen játszik majd az elitkörben.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.