Két pontot vesztettünk a hajrában
U17 férfi   |   Archívum   |   2011. december. 08., 15:12
Két pontot vesztettünk a hajrában

U16-os válogatottunk lejátszotta első mérkőzését az izraeli nemzetközi tornán.

A Pisont István szövetségi edző vezette együttes a torna első játéknapján a szerbekkel mérkőzött meg, a mieink az Ordasi Gergő - Kecskés Ákos, Talabér Attila, Spandler Csaba, Barna Szabolcs - Nagy Ádám (Zsótér Donát, 56.), Szántó Tamás (Jakab Richárd, 48.), Mayer Milán - Sejben Viktor (Bölcsföldi Milán, 48.), Németh Erik, Pintér Nikola (Koszta Márk, 75.) összeállításban léptek pályára.


Harcos, küzdelmes mérkőzést vívott a két csapat, a mérkőzés nagy részében kiegyenlített volt a játék. A helyzetkihasználásunk viszont nekünk volt jobb: a 35. percben egy szöglet után Spandler Csaba adott középre, Németh Erik pedig a hálóba fejelt. Az első gólt követően is a mieink játszottak veszélyesebben, egy büntetőt is kiharcoltunk, amit azonban Mayer Milán elhibázott. A 67. percben Bölcsföldi Milán kapott pontos indítást, kilépett a védők között, majd a kapus mellett a hálóba lőtt, két gólra növelve a magyar előnyt. A szerbeknek is volt egy-két lehetőségük, kapufáig is eljutottak, de a 2x40 perces rendes játékidő leteltéig nem szereztek gólt. A háromperces ráadást azonban nem tudtuk kapott gólok nélkül zárni, a 81. és 83. percben a szerbek egy-egy pontrúgást követően betaláltak a magyar kapuba, és 2-2-re alakították az állást - ez lett a végeredmény is.

- Nehéz bármit mondani egy ilyen pontvesztés után, a végén két perc alatt elrontottuk, amit nyolcvan percen keresztül felépítettünk. Egy szép siker helyett bosszantó pontvesztéssel zártunk - értékelt a lefújás után Pisont István. - Nem alakult ki jó játék a mérkőzésen, inkább a harcosság jellemezte a találkozót. A játékkal és az eredménnyel sem vagyok elégedett, nagy csalódás, hogy egy megnyert meccset rontottunk el a végén. Biztos vagyok benne, hogy a játékosok tanulnak a történtekből, és belátják, hogy nemzetközi szinten a kétgólos vezetés sem garancia a sikerre.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.