Kassai Viktor: A felelősséget is igazi csapatként kell vállalnunk
U17 férfi   |   Archívum   |   2012. június. 21., 17:53
Kassai Viktor: A felelősséget is igazi csapatként kell vállalnunk

Kassai Viktor és segítői csütörtökön hazaérkeztek az ukrán-lengyel közös rendezésű Európa-bajnokságról.

A tavaly az Év Játékvezetőjének megválasztott Kassai Viktor kedden az Ukrajna-Anglia csoportmérkőzésen működött közre az Európa-bajnokságon. A találkozó második félidejében meghozott egyik ítélet kapcsán a hazai- és a nemzetközi sajtó éles kritikát fogalmazott meg a magyar játékvezetői ötössel szemben, hazaérkezése után Kassai Viktor először az mlsz.hu-n értékelte a történteket.

- A mérkőzés után végignéztük, kielemeztük a szituációt, és rögtön láttuk, hogy hibáztunk. Megpróbáltuk megkeresni az okokat, de az UEFA előírása szerint, a játékvezető saját döntéseit a nyilvánosság előtt nem kommentálhatja, nem értékelheti. Azért is kegyetlen hivatás a miénk, mert teljesen mindegy, hogy százkilencvenkilenc jó döntést hoz a játékvezetői csapat a mérkőzésen, mert akár egyetlen téves ítélet végzetes lehet a teljesítményünk megítélésében. Minden játékvezetőnek a játéktéren kell az élő szituációt megítélnie, másodpercek tört része alatt, ahol centiméterekről kell dönteni, visszajátszás és különböző kameraállások képének ismerete nélkül - fogalmazott első számú játékvezetőnk.

Quo vadis, Kassai Viktor?

- 2007 óta minden évben voltak rangos megbízatásaink; ifjúsági U20-as vb, a 2008-as olimpiai döntő Pekingben, U17-es vb elődöntő, a 2010-es dél-afrikai vb elődöntője, a tavalyi BL-döntő, és az idei Eb olasz-spanyol rangadója. Ezen eredményeink alapján sikerült nevet szereznünk a nemzetközi labdarúgásban, de természetesen az elvárás is nagyobb velünk szemben. Csakúgy, mint a labdarúgóknál, a mi szakmánkban is vannak vereségek. Rendkívül csalódottak vagyunk, érzékenyen érintett minket a hiba. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a sikereket is csapatban értük el, és a felelősséget is igazi csapatként kell vállalnunk. Azért is viseljük nehezen a történteket, mert tudjuk, hogy nagyon sokan bíztak bennünk. Ami történt, azt nem tudjuk megváltoztatni. Téves ítéletünk miatt haza kellett jönnünk, és el kell fogadnunk, hogy számunkra korábban ért véget az Eb, mint azt terveztük, hiszen nagyot hibáztunk. Abban azonban biztos vagyok, hogy a csapatom minden tagja erőt fog meríteni ebből a kudarcból, és a következő szezonban ismét bizonyítani tudjuk, hogy a világ élvonalában van a helyünk - fogalmazott Kassai Viktor.

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.