Hollandia ellen nyernünk kell
U17 férfi   |   Archívum   |   2008. március. 16., 14:33
Hollandia ellen nyernünk kell

Az U17-es válogatott két mérkőzésen két pontot gyűjtött a Hollandiában zajló Eb-selejtezőtornán, amelynek zárónapján, kedden a házigazdákkal mérkőzik meg. A győzelem akkor jelent továbbjutást, ha a bosnyákok nem nyernek Norvégia ellen.

Az utolsó napon dől el a továbbjutás

Nincs könnyű helyzetben a Zsivoczky Gyula által vezetett korosztályos együttes, hiszen – bár van esélye a továbbjutást jelentő első hely megszerzésére – a döntés a jelenleg vezető bosnyákok kezében van. Amennyiben ugyanis legyőzik Norvégiát,

A szövetségi edző bizakodik
a magyar válogatott elesik a kvalifikáció lehetőségétől. Bosszantó ez annak tudatában, hogy fiataljaink szombaton jól játszottak, és 2-1-re vezettek is a délszláv rivális ellen. Bizakodásra adhat okot azonban az a tény, hogy a csapat lényegesen több helyzetet alakított ki mind a norvégok, mind a bosnyákok ellen, mint az éppen aktuális ellenfél.

„A játékkal, és az akarati tényezőkkel nincs semmi gond – fogalmazott honlapunknak Zsivoczky Gyula –, és a küzdelem terén is mindent megtettek játékosaim, ugyanakkor a döntő helyzetekben nagyobb összpontosításra, Uram bocsá’, szerencsére lenne szükségünk…”

Nem kedvez a mieinknek a holland időjárás, hiszen vasárnap a szakadó eső miatt a délelőtti edzés helyett rövid átmozgatás került a programba, az eddig sem tökéletes, felázott pályák állapota pedig biztosan nem javul keddre. Jó hír viszont, hogy Ódé Norbert letöltötte eltiltását, így ő visszatérhet a balhátvéd posztra a hollandok ellen. Kérdéses azonban Nagy Dániel játéka, aki enyhe agyrázkódás miatt elhagyta a pályát a bosnyákok elleni meccs szünetében, és eltiltás miatt biztos, hogy sem Tóth Máté, sem a gólszerző Csorba Szabolcs nem szerepelhet a zárónapon a hollandok ellen. Keddi ellenfeleink a bosnyákok elleni hazai pályán elszenvedett fiaskót (0-1) a norvégok elleni nagyszerű (2-0) győzelemmel feledtették.

Az Eb-selejtezőcsoport állása:

Bosznia Hercegovina 2 1 1 0 3-2 4
Hollandia 2 1 0 1 2-1 3
MAGYARORSZÁG 2 0 2 0 3-3 2
Norvégia 2 0 1 1 1-3 1

Az Eb-selejtező elitkör utolsó napjának programja:

Március 18., kedd

Hollandia - Magyarország 17 óra

Bosznia-Hercegovina - Norvégia 17 óra


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.