Győzelemmel kezdett a női U17-es válogatott
U17 férfi   |   Archívum   |   2012. április. 05., 18:09
Győzelemmel kezdett a női U17-es válogatott

Az újjáalakuló női U17-es válogatott Szlovákia korosztályos csapata ellen játszotta le első mérkőzését.

Az U17-es női válogattott keretét az elmúlt egy hónapban tartott két kiválasztó edzőtábor tapasztalatai alapján alakította ki Hevesi Tamás szövetségi edző, és miután ez volt a csapat első közös edzőtáborozása, a mai meccs előtt három edzésen is részt vettek a játékosok, valamint egy csapatépítő tréningre is sor került.

A Telkiben rendezett mérkőzésen Hevesi Tamás a Samu Anna - Lázár Alexandra (Mészáros Dalma, 67.), Gál Henrietta, Zólyomi Rebeka (Csédei Klaudia, 58.) Szabó Dorottya (Madarassy Kitti, 45.) - Bokor Adrienn, Szabó Viktória (Rózsa Cecília, 62.), Fenyvesi Evelin (Balázs Eszter, 68.) - Öreg Cintia (Nagypál Fatima, 40.), Kaján Zsanett, Diószegi Fanni összeállításban szerepeltette együttesét.

A magyar válogatott végig uralta a játékot, már a meccs elején ráerőltette akaratát a szlovákokra, és a szünetig - Diószegi Fanni és Zólyomi Rebeka révén - kétgólos előnyre tett szert. A fordulás után a mieink még meggyőzőbb játékkal rukkoltak elő, Diószegi növelte az előnyt, majd Kaján Zsanett is betalált. A hajrában a vendégek is szereztek egy gólt, így alakult ki a 4-1-es végeredmény.

- Az első mérkőzésünket duplán is nagy várakozás előzte meg, nagyon kíváncsi voltam, hogy mindössze másfél nap után milyen teljesítményre képesek a játékosok - mondta a meccs után Hevesi Tamás. - A meccset megelőző edzéseken kitaláltuk a leghatékonyabb játékrendszert, valamint ehhez kerestük meg a megfelelő embereket, az elmúlt másfél napban rengeteg tanulásra volt szükség a játékosok részéről. A rendelkezésre álló rövid idő ellenére a lányok fantasztikusan szerepeltek, formás támadásokat vezettünk, szép gólokat rúgtunk, és akár még nagyobb különbséggel is megnyerhettük volna a meccset. Az első félidőt kicsit túlizgulták a lányok, de a szünet után felszabadultan játszva növeltük tovább az előnyt. Láttam néhány kiváló teljesítményt, így Kaján Zsanett, Diószegi Fanni, vagy Bokor Adrienn is nagyszerűen szerepelt, de dicséret illeti az egész csapatot, a játék és az eredmény szempontjából is elégedetten zártuk a mérkőzést.


A válogatott legközelebb két hét múlva találkozik, a következő megmérettetés egy nemzetközi torna lesz, ahol a házigazda moldávok mellett az ukrán és a román együttes lesz a mieink ellenfele.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.