Grabant-duplával legyőztük a moldávokat
U17 férfi   |   Archívum   |   2012. augusztus. 30., 17:29
Grabant-duplával legyőztük a moldávokat

Az U17-es válogatott második felkészülési mérkőzését is lejátszotta Kisinyovban.

A keddi 1-1-es döntetlen után a csütörtöki "visszavágón" Pisont István szövetségi edző az Ordasi Gergő - Talabér Attila, Kecskés Ákos, Nagy Ádám, Pintér Nikolasz - Vida Máté, Szántó Tamás, Rácz Barnabás (Koszta Márk, 80.) - Sejben Viktor (Grabant Bence, 41.), Németh Erik (Zsótér Donát, 60.), Molnár Tamás (Mayer Milán, 73.) összetételben szerepeltette együttesét a házigazda moldávok ellen.

Az első félidőben hasonló volt a forgatókönyv, mint a keddi mérkőzésen, a mieink fegyelmezetten, szervezetten játszva irányították a mérkőzést, helyzeteket alakítottak ki, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A fordulás után egy percet sem kellett várni a vezető találatra, a csereként beállt Grabant Bence egy szabadrúgás után az egyik védő lábáról lecsorgó labdát félfordulattal a hálóba lőtte.

A kontrákra építő moldávok néhány perccel később egyenlítettek, de az 55. percben sikerült visszaszerezni az előnyt, egy hazai szabadrúgás után vezetett gyors ellenakció végén Németh Erik hozta helyzetbe Grabantot, aki kicselezte a kapust, majd az üres kapuba passzolt. A hátralévő időben a házigazdák nem tudtak igazán veszélyes akciókat vezetni, a magyar válogatott 2-1-re megnyerte a meccset.

- Végig mi uraltuk a meccset, és noha az első félidőben ziccereket hibáztunk, a csapat játékával elégedett voltam, mindenki fegyelmezetten tette a dolgát, sikeresen semlegesítettük a hazai kontra próbálkozásokat - értékelt a mérkőzés után Pisont István. - A félidőben azt kértem, hogy higgadtan, koncentrálva próbáljuk befejezni a támadásokat, és sikerült is feljavulnunk a helyzetkihasználásban. Jó iramú mérkőzésen vagyunk túl, a jövőre nézve biztató volt a játék, és néhány jó egyéni teljesítményt is láttam. Még van néhány kérdőjel az Eb-selejtezők előtt, de egyre inkább kezd kirajzolódni, hogy ősszel milyen felállásban vágunk neki a tétmeccseknek.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.