Főpróbák előtt az U17-es válogatott
U17 férfi   |   Archívum   |   2015. március. 02., 17:02
Főpróbák előtt az U17-es válogatott

A március végi, hazai rendezésű Eb-selejtező elitkörre készülő U17-es válogatott a héten két mérkőzést játszik a finn korosztályos csapattal.

Belvon Attila együttese március 20-25. között mérkőzik meg a cseh, a skót és a bosnyák válogatottal az idei, bulgáriai Európa-bajnokságon való részvételért. A mieink februárban egy törökországi edzőtáborral kezdték meg a közvetlen felkészülést a hazai rendezésű minitornára, ezen a héten pedig két nemzetközi meccsel hangolnak a selejtezőkre. Az ellenfél a finn válogatott lesz, a két csapat kedden és csütörtökön délután mérkőzik meg egymással.

Belvon Attila az előzetesen kijelölt keretből egyedül a sérüléssel bajlódó Szalai Attilára nem számíthat a két találkozón. A kerettagok közül néhányan vasárnap még bajnokin léptek pályára (mint például Tajti Mátyás, Bíró Bence, Herjeczki Kristóf), ezért elképzelhető, hogy ők kedden még nem tudnak egy teljes mérkőzést végigjátszani.

- A két mérkőzés célja, hogy rendbe rakjuk azokat a játékelemeket, amelyek a törökországi edzőtáborban még nem működtek jól - mondta az mlsz.hu-nak Belvon Attila. - Szeretném, ha előrelépnénk a labdavesztések utáni gyors rendeződésben és visszatámadásban, a támadásból védekezésbe és védekezésből támadásba való átmenetekben, valamint ha letisztulna a belső középpályások egymáshoz való viszonya a pályán. Természetesen számít az eredmény is, mert egy-egy győzelem önbizalmat ad, jó hangulatot teremt a csapaton belül, ami megkönnyíti a későbbi munkánkat. Szűk kerettel dolgozunk a héten, azokkal a labdarúgókkal, akikre a tétmeccseken is számítunk. Most már nincs helye a kísérletezésnek, azt a játékot szeretném látni a finnek ellen, amit a csehek elleni Eb-selejtezőre tervezünk.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Demjén Patrik (MTK Budapest)
Vajda Dániel (Budapest Honvéd-MFA)
Balogh Péter (Puskás Akadémia)

Védők:

Tóth Dávid (Győri ETO FC)
Szalai András (MTK Budapest)
Patik Márton (FC Salzburg)
Nagy Zsombor (MTK Budapest)
Tóth Bence (Puskás Akadémia)
Gergényi Bence (Budapest Honvéd-MFA)

Középpályások:

Bodrogi János (Budapest Honvéd-MFA)
Vogyicska Bálint (MTK Budapest)
Tajti Mátyás (FC Barcelona)
Szabó Bence (Puskás Akadémia)
Szőke Dániel (Illés Akadémia)

Támadók:

Tömösvári Bálint (Budapest Honvéd-MFA)
Bíró Ákos (Budapest Honvéd-MFA)
Bíró Bence (SC Vitória Guimaraes)
Dragóner Filip (Ferencvárosi TC)
Herjeczki Kristóf (Budapest Honvéd-MFA)
Kovács Dávid (Vasas FC)

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.