Fő cél: az Eb-felkészülésZavart keltő esemény
U17 férfi   |   Archívum   |   2008. augusztus. 08., 11:10
Fő cél: az Eb-felkészülésZavart keltő esemény

Biztató előjelekkel készül a 28. Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgó Torna döntőjére a Zsivoczky Gyula által vezetett magyar U17-es válogatott, hiszen a keret minden tagja egészséges, és eltiltás miatt sem kell senkit nélkülöznie a szövetségi edzőnek.

Horvátország ugyanakkor roppant kemény ellenfélnek ígérkezik, riválisunk 4-1-es győzelmet aratott a nyitónapon a románok ellen, a nagy rivális Szerbiát pedig kemény harcban 1-0-ra verte.

– Ahogyan mi, a horvátok is kimerültek lesznek szombaton
- fogalmazott honlapunknak nyilatkozva Zsivoczky Gyula -, ugyanakkor ez a fáradtság bizonyos értelemben a felkészülést is szolgálja, hiszen hasonló terhelésre kell számítanunk az Eb-selejtezők során. Persze fontos számunkra a tornán való jó szereplés, de az elsődleges célunk továbbra is az, hogy szeptember végén sikerrel vegyük a selejtezőket. Ebből a szempontból bizakodóak lehetünk a szlovákok ellen mutatatott jó játék és győzelem láttán.

Változott a helyosztók időpontja


A külföldi résztvevők kérésére némileg módosult a nemzetközi torna zárónapjának menetrendje. A meccsek beosztása a következőképpen alakul:

A 7. helyért: Lengyelország - Csehország, Solt 10.30
Az 5. helyért: Izrael - Románia, Kalocsa 11.00
A 3. helyért: Szlovákia - Szerbia, Szigetszentmárton 11.00
Döntő: Magyarország - Horvátország, Ráckeve 17.30

Kellemetlen epizód

Kínos közjáték zavarta meg fiatal labdarúgóink dunavarsányi edzőtáborozását: néhány játékos szobájából pénz tűnt el, összesen mintegy 100 ezer forintnyi összeg.

Az esetet természetesen vizsgálja a rendőrség is.

A történtekről Jámbor László, a szövetség fejlesztési igazgatója tájékoztatta Kisteleki Istvánt, az MLSZ elnökét, aki honlapunkkal közölte: a vizsgálat eredményétől függően, s amennyiben az ifjú labdarúgóktól ellopott pénz másképp nem térül meg, a Magyar Labdarúgó Szövetség gondoskodik a kártalanításukról.

Hasonlóan reagált a kellemetlen epizódra az edzőtábort működtető Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet főigazgatója, ifj. Török Ottó is.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.