Döntőben a Zsivoczky-csapat
U17 férfi   |   Archívum   |   2008. augusztus. 28., 19:46
Döntőben a Zsivoczky-csapat

U17-es válogatottunk a szerdai, hazai együttes elleni siker után csütörtökön Fehéroroszországgal mérkőzött meg a Lengyelországban zajló Syrenka kupán. A mieink második mérkőzésünkön is győztek, ezúttal Fehéroroszországot verték 3-0-ra, és bejutottak a szombati döntőbe, amelyben Dániával találkoznak majd.

Remek játék a második félidőben

Együttesünk Nacsa Péter - Kalász Milán, Ízing Martin, Nagy Bálint, Tóbiás Zsolt - Szakály Attila, Kelemen Dávid - Hajnal Gábor (Czár Richárd a szünetben), Ponczók Csaba, Skriba Máté (Magos Mátyás a 61. percben) - Angyal Norbert (Nagy Armand a 74. percben) összeállításban szerepelt. A gól nélküli első félidő után a második játékrészt remekül kezdték a mieink, a 41. percben Ponczók Csaba 22 méterről bombázott a kapuba. Négy perccel később Skriba Máté ugratta ki a védők közül Angyal Norbertet, a csatár pedig 10 méterről a jobb alsó sarokba helyezett. A 68. percben válogatottunk megfogyatkozott, Kelemen Dávid megkapta második sárga lapját is, de a csapat nem veszített a lendületből, és a lefújás előtt, 11-esből Ponczók Csaba állította be a 3-0-ás végeredményt. A büntetőt Magos Mátyás 16-oson belüli buktatásáért ítélte meg a játékvezető, a szabálytalankodó fehérorosz játékos szintén a kiállítás sorsára jutott.

- Védőmunkánk az első félidőben is jó volt, de támadásainkban nem volt elég erő, ezért a szünetben kissé helyre kellett tennem a futballistákat - nyilatkozta a mérkőzést követően Zsivoczky Gyula szövetségi edző -. A második játékrészben aztán már minden tekintetben nagyszerűen játszottunk és háromszor is a kapuba találtunk. Nagyon sajnálom, hogy Kelemen piros lapot kapott, így sajnos a döntőben rá nem számíthatok.

A torna fináléját szombaton 17 órakor rendezik, csapatunk ellenfele a csütörtökön Csehország ellen tizenegyesekkel nyerő Dánia lesz.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.