Döntetlennel kezdtük az elitkört
U17 férfi   |   Archívum   |   2012. március. 23., 17:07
Döntetlennel kezdtük az elitkört

U17-es válogatottunk az első félidőben hátrányba került a belgák ellen, majd megfordította az állást, végül azonban meg kellett elégednie a döntetlennel.

A magyar U17-es válogatott Belgium korosztályos csapata ellen kezdte az elitkör küzdelmeit Telkiben, Pisont István szövetségi edző a Hrabina Alex - Baksa Dénes (Kovács Tamás, 57.), Asztalos Dávid, Bobál Dávid, Tamás Krisztián - Németh Márió, Nagy Dominik, Berecz Zsombor (Kalmár Zsolt, 53.) - Tóth László, Bobál Gergely, Vida Krisztofer (Mayer Milán, 65.) összetételű csapatot szerepeltette a mérkőzésen.

Az első negyedórában mezőnyben kiegyenlített volt a játék, de helyzetek kialakításában a belgák jobbak voltak, Hrabina Alexnek két alkalommal is nagyot kellett védenie. A mieink első lehetőségét a 18. percben jegyezhettük fel, ekkor Bobál Gergely járt közel a vezetés megszerzéséhez. A 22. percben gólt szereztek a belgák, egy jobb oldali szöglet után a labda egy védő fejéről került Leander Dendoncker elé, aki 8 méterről a bal sarokba fejelt (0-1). A gól után feljavult a támadó játékunk, és a 34. percben sikerült egyenlítenünk, Berecz Zsombor hosszú lapos passzával Tóth László lépett ki a jobbösszekötő helyén, majd egy védő szorításában a 16-os sarkától a kifutó kapus mellett a jobb sarokba gurított (1-1). Az első félidő egyperces hosszabbításában Bobál Gergely lépett ki a belga védők közül, Benjamin van den Ackerveken a 16-os előterében csak szabálytalanul tudta elválasztani a labdától. A játékvezető kiállította a vendégek játékosát, a megítélt szabadrúgásból Németh Márió 17 méterről, középről a jobb felső sarokba csavart (2-1).


A fordulás után, a 44. percben egy kontra végén egyenlítettek a vendégek, Joren Dehond volt a gólszerző (2-2). A folytatásban emberhátrányuk ellenére jelentős fölényben játszott a belga válogatott, több ziccer is kialakult a magyar kapu előtt, és Hrabina Alex nagy védései is kellettek ahhoz, hogy ne kerüljünk ismét hátrányba. A mieink támadásban nem tudtak élni az emberelőnnyel, szünet után ritkán jutottak el helyzetig játékosaink, így végül 2-2-es döntetlennel zárult az összecsapás.

- El kell ismerni, hogy nagyon sok pontatlanság volt a játékokunkban, a második félidőben nem látszott, hogy emberelőnyben vagyunk - mondta Pisont István a lefújás után. - Nem tudtunk mit kezdeni a belgák gyors támadóival, képtelenek voltunk levédekezni a lendületes akcióikat, többször is csak a szerencse mentett meg bennünket a kapott góltól. Sajnálom, hogy nem tudtunk győzelemmel kezdeni, bízom benne, hogy a hátralévő mérkőzéseken jobb játékkal tudunk előrukkolni.

 

A csoport másik meccsén az orosz válogatott 2-1-re legyőzte a walesieket.

 

A további program:

 

Március 25., vasárnap:

Magyarország-Wales 15.00, Telki
Belgium-Oroszország 15.00, Tatabánya

Március 28., szerda:

Magyarország-Oroszország 15.00, Telki
Belgium-Wales 15.00, Tatabánya


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.