Döntetlennel kezdett az U17-es válogatott
U17 férfi   |   Archívum   |   2008. szeptember. 22., 19:59
Döntetlennel kezdett az U17-es válogatott

U17-es válogatottunk hétfőn mutatkozott be a hazai rendezésű Eb-selejtezőtornán. Zsivoczky Gyula gárdája 0-1-es félidő után 2-2-es döntetlent játszott Grúziával, a nap másik meccsén Csehország 2-1-re legyőzte Bosznia-Hercegovinát.

A magyar gárda Ambrusics Róbert - Kalász Milán, Ízing Martin, Otigba Kenneth, Farkas Márk - Kelemen Dávid, Szakály Attila (Kovács István az 52. percben) - Skriba Máté, Ponczók Csaba, Gyurján Bence (Magos Mátyás a szünetben) - Angyal Norbert összeállításban szerepelt.

Jól kezdtek a mieink, fölényük a 12. percben érett helyzetté. Ekkor néhány másodpercen belül két ziccert is kialakítottunk, előbb egy szabadrúgás után Angyal Norbert, majd egy szögletet követően Otigba Kenneth hibázta el közelről, csupán centikkel a kaput. A 20. percben azonban az egyre inkább magára találó grúz csapat szerzett vezetést: egy gyors támadás végén Irakli Sekalidze nyolc méterről higgadtan lőtt a jobb alsó sarokba (0-1).

A szünet után fokozatosan átvettük az irányítást, és a 46. percben Skriba Máté lövése után kis híján meg is született az egyenlítő gól. Az 62. percben aztán már nem hibáztunk: Ponczók Csaba ugratta ki remekül Angyal Norbertet, aki 12 méterről látványos mozdulattal, ballal a kapu bal felső sarkába vágta a labdát (1-1). A mintegy 1500 lelkes magyar szurkoló azonban nem sokáig örülhetett, mert az 54. percben ismét a grúzok egyetlen csatára, Sekalidze maradt őrizetlenül, és 11 méterről a jobb alsó sarokba passzolt (1-2). A hajrában nagy rohamozásba kezdett Zsivoczky Gyula csapata, s a 67. percben újra egyenlített, ismét Ponzók-Angyal volt a labda útja, és a csatár az ötösre bevetődve, a kapust megelőzve ballal a hálóba helyezett (2-2).

- Gyakorlatilag átaludtuk az első félidőt, a meccsnek ebben az időszakában gyorsabbnak tűntek a grúz játékosok - nyilatkozta honlapunknak a mérkőzés után Zsivoczky Gyula. - Ám egyértelműen csapatunk erejét mutatja, hogy kétszer is fel tudtunk állni. Ezért, és az utolsó húsz percben mutatott játékunk miatt bizakodóan tekintünk a folytatás elé.

A torna nyitómeccsén Csehország 2-1-re győzött Bosznia-Hercegovina ellen.

A mieink szerdán 17. 30-kor Bosznia- Hercegovinával, szombaton 17. 30-kor Csehországgal mérkőznek meg.


A csoport állása:


1. Csehország 3 pont
2. Grúzia 1 pont
2. Magyarország 1 pont
4. Bosznia-Hercegovina 0 pont


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.