Döntetlennek kezdtük az Eb-selejtezőket
U17 férfi   |   Archívum   |   2008. március. 13., 20:04
Döntetlennek kezdtük az Eb-selejtezőket

U17-es válogatottunk a Norvégia elleni meccsel megkezdte szereplését az Eb-selejtező elitkörében, Hollandiában. A mérkőzés nagyobb részében ugyan a mieink akarata érvényesült, ám ellenfelünk első igazi akcióját gól koronázta, s Zsivoczky Gyula csapata csak egy, az utolsó percben esett öngóllal mentett pontot.

Kihagytuk a helyzeteket

Az első félidő a mieink fölényét hozta. A Kovácsik Ádám - Üveges Szabolcs, Szűcs László, Tóth Máté, Odé Norbert - Pölöskei Zsolt, Kiss Máté - Antal Zsolt (Csiki Norbert a szünetben), Nagy Dániel, Kovács István - Eppel Márton (Tischler Patrik a 65. percben) összeállításban szereplő gárda többször is helyzetbe került a CSV Apeldoorn stadionjában a szünet előtt. A legnagyobb lehetőség a 10. percben Kovács István, majd a 33. percben Eppel Márton előtt adódott, ám a gólszerzés egyik támadónknak sem sikerült. A norvégok csak felívelések, szabadrúgások után tudtak veszélyeztetni a felázott, göröngyös talajon.

A szünet után némileg visszaesett csapatunk játéka, és még jobban megfogta a gárdát, hogy a skandináv együttes első komoly helyzetét gólra váltotta.

Zsivoczky Gyula szövetségi edző
Ibrahim Abdisalam futotta le védőjét az 59. percben egy bal oldali beadás után, majd 6 méterről a kapu bal oldalába pörgette a labdát (0-1). Ezután hiába kapcsoltak magasabb sebességi fokozatra a magyar válogatott tagjai, a norvégok okosan tartották a labdát, tördelték a játékot, és úgy tűnt, mezőnyfölényünk ellenére meg is nyerik a meccset.

Pontot ért a kitartás

A magyar csapat egyenlítő találata az utolsó pillanatban, a 83. percben született. Csiki Norbert a sokadik magyar szögletet végezhette el, és az élesen a kapu elé tekert labdát az egyik norvég védő a saját kapujába perdítette (1-1).

- Végig hittünk a sikerben, és ennek köszönhetjük, hogy a végén kedvezett nekünk a szerencse � nyilatkozta a mérkőzést követően az mlsz.hu-nak Zsivoczky Gyula szövetségi edző. - A talaj nem volt megfelelő a kulturált játékra,
Várhidi Péter és Kisteleki István
ennek ellenére a mi akaratunk érvényesült a roppant egyszerű, de szervezett futballt játszó Norvégia ellen. Az egy pont megszerzése után már csak a következő feladatra szabad koncentrálnunk.


A találkozót megtekintette Kisteleki István, az MLSZ elnöke, Várhidi Péter szövetségi kapitány és Bicskei Bertalan szakmai igazgató is, és eljött a találkozóra Nijmegenből Vadócz Krisztián, válogatottunk középpályása is.

A magyar csapat szombaton 17 órakor a Hollandiát 1-0-ra legyőző Bosznia-Hercegovinával csap össze.

A selejtezőcsoport állása

Bosznia-Herzegovina 1 1 0 0 1-0 3
MAGYARORSZÁG 1 0 1 0 1-1 1
Norvégia 1 0 1 0 1-1 1
Hollandia 1 0 0 1 0-1 0


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.